A vád szerint előre kitervelt emberölés miatt emeltek vádat a férfi és társaival szemben.

Friss hírek

A Fővárosi Főügyészség legújabb közleményéből kiderült, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt emeltek vádat P. Tamással és társaival szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mi történt?

Még télen írtak arról, hogy egy összehangolt rendőrségi akció során őrizetbe vettel egy 52 éves férfit. 1999. április 25-én ugyanis Budapest XI. kerületében, a Karinthy úton lévő egyik albérletben lőfegyverrel megöltek egy 36 éves embert.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csoportos tett

A hírek szerint P. Tamás még a kilencvenes évek szervezett maga köré egy bűnszervezetet, aminek az volt a feladata, hogy végrehajtás a férfi utasításait.

Ismerte a sértettet

A vád szerint egy ilyen akció során halt meg az említett 36 éves férfi, akit P. Tamás már fiatal kora óta ismert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bajban volt

A két férfi között baráti viszony volt, ám 1999-ben annyira megromlott a viszonyuk, hogy P. Tamás két társát arra kérte meg, hogy öljék meg a barátját. A vádirat szerint 1999. április 25. napja körül megjelent a sértett XI. kerületi bérelt lakásánál, leparkoltak, majd felcsöngettek az áldozathoz.

Házhoz a farkast

A férfi beengedte a két bűnözőt a lakásában, ahol egy hangtompítós gépfegyverrel kivégezték az áldozatot a fürdőszobájában.

Helyben meghalt

A több lövéstől az áldozat a helyszínen életét vesztette, annyira súlyosak voltak a sérülései. Mint kiderült, pillanatokon belül meghalt és már az orvosok se tudtak volna segíteni rajta.

Vízben a bizonyíték

A hírek szerint a két férfi az Erzsébet hídról a Dunába dobta a gépfegyvert. Pech, hogy később a gyilkoló eszközt a hajléktalanok találták meg és adták le a rendőrségen.

Két hét

Egészen pontosan ennyi ideig nem keresték az áldozatot, akinek a holttestét május 6-án találták meg az otthonában. Az áldozatot a lakás tulaja fedezte fel, aki lakbérért ment.

Felbujtó és gyilkos

R. Tamást felbujtóként, az emberölést ténylegesen végrehajtó tettesként vádolják, velük szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A harmadik fél, bűnsegédként szerepel, ugyanis együttműködő volt az eljárás során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Police.hu