Csak a szerencsének köszönheti az életét az a férfi, akit vasárnap csapott el egy autós a 3. kerületében. 50 méteren át vitte magával az ámokfutó a Richárdot a motorháztetőn.

Igazoltatni akarták

Amint korábban arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, két szolgálatban lévő közterület-felügyelő állított meg egy autóst 2021. július 18-án 15 óra 20 perc körül Budapesten, a 3. kerület Hídfő utcában. A férfit adatai igazolására szólították fel, de ennek nem tett eleget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

50 méteren küzdött

A fiatal autóst ahelyett hogy megállt volna, a kocsi előtt álló Kuba Richárd közterest elütötte, majd közel 50 méteren keresztül az autója motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Richárdot Óbuda polgármestere fogadta a baleset után

Tiltott helyren az autós

„Észrevettük, hogy a fekete audis azon a téren áll, ahova csak engedéllyel szabad behajtani. Amikor meglátott, elindult kifelé az irányunkba, mi pedig igazoltatni akartuk. Fel akartam tartóztatni, a karommal jeleztem neki, ekkor ugyan megállt, de a sofőr nem volt együttműködő. A járőrtársam elkérte a papírjait, én pedig fényképeket készítettem a kocsiról és róla is. Az iratait végül át sem adta, idegesen viselkedett” – mondta a Blikknek Richárd.

Esélye se volt

Ezután az ámokfutó hirtelen beletaposott a gázba. A közterületfelügyelő azt mesélte, hogy az ideje sem volt kitérni előle, elveszítette az egyensúlyát, így került fel a motorháztetőre.

Minden erejével küzdött

„Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek” – mondta a férfi.

Magára hagyta Richárdot

Egy kanyar után azonban a 32 éves közterületfelügyelő lerepült a földre, a sofőr pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Könnyebb sérülések

Richárd a lapockáján, a könyökén és a térdein szenvedett könnyebb sérülésekkel megúszta. Most betegállományban regenerálódik és próbálja feldolgozni a történteket.

Feladta magát

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi hétfőn önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Korábban is voltak bajok

A letartóztatásáról szerdán döntenek.​ A Blikk szerint korábban a bíróság azért ítélte pénzbüntetésre és tiltotta el a vezetéstől, mert bódult állapotban vezetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a pólóban érte baleset a közterület-felügyelőt – Forrás: Facebook