Időről időre vannak olyan korszakok, amikor az anyukák jobban vagy kevésbé szoknak rá a babák pólyázására. Szerencsére hazánkban a pólyázás ismét reneszánszát éli, a szülők nagy része ismeri ennek jelentőségét és szabályait, de nézzük meg, hogy mégis mik a legfontosabb szempontok, amelyekre oda kell figyelni és milyen pólyát érdemes választani.

Hogyan is fogjunk hozzá, ha pólyázni szeretnénk?

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy mivel újszülöttekről van szó, a megfelelő anyag kiválasztása nagyon lényeges. Mint ahogy minden babaterméknél, felelős anyukaként itt is igyekszünk kiválasztani a legjobbat, ezért ajánlatos körülnézni a Baby Inside Babatermékek webáruház pólyái között.

A kisbabák az anyaméhben magzati pózban helyezkednek el, amely a szülés következtében jelentősen megváltozik, hirtelen szabad utat engedve a végtagoknak. Ez egy nagy stressz a babának, amely lelki és testi fejlődésében nem várt hatásokkal járhat, így a pólyázással a születést követő hetekben biztosítani tudjuk, hogy úgy érezze magát, mintha még az anyaméhben tartózkodna, de már kis mozgásteret hagyva neki, hogy el tudjon kezdeni ismerkedni a nagyvilággal.

Melyek a pólyázás előnyei?

A várandósság 9 hónapja után a kisbaba egy számára teljesen idegen világba csöppen. Hogy ne legyen túl éles neki a váltás, ezért az első hónapokban biztosítsuk az anyuka pocakjához hasonló környezetet, a puha, simogató érzést, az egyenletes hőmérsékletet.

Kutatók azt vallják, hogy valójában 12 hónaposnak kellene lennie a terhességnek. Épp ezért sokan a születést követő 3 hónapot a 4. trimeszternek is hívják, annyi szükséges a gyerkőcök zökkenőmentes fejlődéséhez. A legfontosabb a Moro-reflex, amely a születés követően jelentkezik, viszont hogy ne kalimpáljon mindig össze-vissza a kisbaba, és később megfelelően át tudjon lépni a következő, nagymotoros reflexbe a fejlődése, javasolt a pólyázással való kiegyensúlyozás.

A pólyázás tevékenysége abban is segít, hogy a csecsemő hozzászokjon magához az érintéshez, és így nem lesz később fura számára a szülők vagy bármilyen párnák, takarók általi közelség a testén, az arcocskáján.

Mire figyeljünk a betakargatáskor?

Ugyanakkor, ahogy az élet minden területén, itt is oda kell figyelni, hogy ne essünk túlzásokba. Legjobban arra kell ügyelni, hogy nem szabad túlságosan szorosra bugyolálni a babát, mivel akkor a csípője és a lábai nagyon kiegyenesednek, amely épp ellenkező hatást vált ki. Japánban az 1970-es években megfigyelték, hogy a szorosan bepólyázott babák esetében 3,5%-os volt a csípőficamos esetek aránya. Mikor elkezdtek erre a jelenségre célzottan odafigyelni, szinte nullára visszaesett az arányszám.

Az első néhány hónap elteltével érdemes átváltani hálózsákra vagy babafészekre, amelyekből szintén minőségi választékot találhatunk a Baby Inside Babatermékek webáruházban. Így biztosak lehetünk benne, hogy kisbabánk sokkal nyugodtabb lesz, kevesebbet fog sírni, többet fog aludni, és egyre több lesz a pihentető időszak az édesanyának is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.