Amint arról korábban a Kékvillogó is beszámolt évekkel ezelőtt eltartási szerződést későbbi gyilkosával és annak édesanyjával az a férfi, akit megölt a 22 éves Roland. Az áldozat Fejér megyei házába fogadta be a családot, cserében szállást és munkát adott nekik.

Tavaly történt

A szörnyű eset még tavaly ősszel történt, mint megírtuk 021. október 17-én délután bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Tácon megszúrtak egy férfit. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 22 éves helybélit, akit a rendőrségre előállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szomszédtól kért segítséget

A szomszéd akkori elmondása szerint, a vasárnapi ebéd után a későbbi áldozat azt kiabálta, hogy „Panni hívj mentőt, megölt engem a Roli”. Panni néni kinézett az utcára, és azt látta, hogy a szomszédja a háza előtti padon ül és ömlik belőle a vér.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„A karjaimban halt meg”

„Nyolc szúrást láttam Árpin, a nyakából ömlött a vér, törölközőt szorítottam rá. Aztán éreztem, hogy lassan elernyedt. A karjaimban halt meg Árpi. Közben a gyilkosa azt kiabálta, hogy „én voltam, én voltam, leülöm a büntetést érte” – mondta akkor a Blikknek a szomszédasszony.

Italozott a gyilkosság előtt

Panni néni úgy tudja, Roland a gyilkosság előtt a Teri büfénél azzal kérkedett, hogy ma megöl egy férfit. Még a rendőröket is kihívta magára.

Késeket gyűjtött

Roland egyébként megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.

Hosszú évekre börtönbe mehet a gyilkos

Az ügyben már született ítélet, a bíróság a terheltet 16 év és 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék azonban a minősített emberölés bűntette miatt meghozott ítélete ellen most súlyosításért fellebbezett.

Nem elég súlyos a büntetés?

Az ügyész az ítélet ellen további minősítő körülmény megállapítása, valamint hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, derült ki az ügyészség friss közleményéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

“Panni hívj mentőt, megölt engem a Roli” – halálra szurkálta jótevőjét a 22 éves férfi, Roland és édesanyja eltartási szerződést kötött az áldozattal

Kiemelt kép: Illusztráció