Évekkel ezelőtt eltartási szerződést későbbi gyilkosával és annak édesanyjával az a férfi, akit múlt héten halálra szurkált a 22 éves Roland. Az áldozat Fejér megyei házába fogadta be a családot, cserében szállást és munkát adott nekik. A gyilkossággal gyanúsított férfi anyja azonban azt állítja, befogadójuk terrorban tartotta őket.

Gyilkosság Tácon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, 2021. október 17-én délután bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Tácon megszúrtak egy férfit. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 22 éves helybélit, akit a rendőrségre előállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szomszédtól kért segítséget

A szomszéd elmondása szerint, vasárnap ebéd után a későbbi áldozat azt kiabálta, hogy „Panni hívj mentőt, megölt engem a Roli”. Panni néni kinézett az utcára, és azt látta, hogy a szomszédja a háza előtti padon ül és ömlik belőle a vér.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„A karjaimban halt meg”

„Nyolc szúrást láttam Árpin, a nyakából ömlött a vér, törölközőt szorítottam rá. Aztán éreztem, hogy lassan elernyedt. A karjaimban halt meg Árpi. Közben a gyilkosa azt kiabálta, hogy „én voltam, én voltam, leülöm a büntetést érte” – mondta a Blikknek a szomszédasszony.

Mentőhelikopter is érkezett

Perceken belül három mentőautó érkezett az áldozat Ady Endre utcai háza elé.  Majd egy mentőhelikoptert is küldtek, de ők sem tudták már megmenteni a 62 éves férfi életét.

Italozott a gyilkosság előtt

Panni néni úgy tudja, Roland a gyilkosság előtt a Teri büfénél azzal kérkedett, hogy ma megöl egy férfit. Még a rendőröket is kihívta magára.

Késeket gyűjtött

Roland egyébként megszállottként gyűjtötte a késeket, különösen a taktikai fegyvernek minősülő darabokért rajongott. Édesanyjának mindig azt bizonygatta, hogy a horgászathoz kellenek, de az a kés, amivel megölte a szállásadóját, rendkívül alattomos és veszélyes fegyver, amit alvilági bandaharcokhoz használnak.

11 éve költöztek Tácra

A gyilkos és édesanyja 11 évvel ezelőtt költözött Vácról a Fejér megyei településre. Eleinte albérletben éltek, közben az asszony az áldozatnál takarított és ellátta a ház körüli teendőket. 7 és fél évvel ezelőtt pedig eltartási szerződést kötöttek Árpáddal.

Az asszony szerint terrorban éltek

A szomszédasszony szerint az áldozat szállást, ételt és munkát adott cserében a családnak. Zsuzsa viszont azt állítja, az eltartási szerződés megkötése után kezdődtek a gondok. Terrorban éltek, a befogadójuk kijelentette, hogy annyi munkát kell végezni, amennyit mond vagy szedhetik a sátorfájukat.

Hazaparancsolta a részeg férfit

Zsuzsa szerint az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Árpi vasárnap délben hazaparancsolta Rolandot, majd közölte vele, hogy takarodjon a házából. Azt mondja, hogy ezt nem kellett volna, mert Roli nagyon részeg volt.

Nem akarja eltemetni az áldozatot

„Két éve idegösszeomlást kaptam a verbális terror miatt, még a pszichiátriára is bevittek. Hogy ki temeti el Árpit? Fogalmam sincs. Azért, mert más üti agyon, én temessem el? Azt már nem. Tizenegy éve dolgozom ezért a házért, biztos nem fogok utcára kerülni” – mondta a gyilkos anyja.

Emberölés miatt nyomoznak

A Fejér Megyei Főügyészség szerint a gyanúsított tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. Az ügy kapcsán emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a gyilkosság

Kiemelt kép: illusztráció