Váratlanul érkeznek és mindent átnézhetnek. A pénztárgépek, nyugták és az alkalmazottak foglalkoztatása is a hatóság célkeresztjében van, de arra is kíváncsiak, nem vizezik-e az italokat.

Kocsmarazzia

Folytatja korábban megkezdett „kocsmarazziáját” a fővárosban az adóhivatal; a NAV az italok vizezése, a feketefoglalkoztatás és a számla nélküli értékesítés ellen lép fel – írta a Magyar Nemzet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ellenőrzés a bulinegyedben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus végén a budapesti bulinegyedben tartott ellenőrzést, most a főváros déli kerületeiben kezdett átfogó, két hónapig tartó ellenőrzési sorozatba. Az adóellenőrök a pénzügyőrökkel együtt mennek a helyszínekre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előre szólnak merre mennek

A lap azt írta, a hatóság legfrissebb, nyilvánosan is elérhető ellenőrzési terve alapján a NAV a főváros kilenc déli kerületében kezdett vizsgálódásba, így a 18., 19., a 20., a 21., a 22. és a 13. kerület mellett Ferencváros, Újbuda és a Hegyvidék italméréseiben és vendéglátóhelyein is feltűnhetnek a hivatal emberei. Ráadásul az adóellenőrök mellett pénzügyőrök is részt vesznek az ellenőrzésekben.

Jövedéki termékek

A NAV szóvivője, Kis Péter András elmondta, hogy több szabály betartását is vizsgálják, elsősorban arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások fel tudják-e mutatni a jövedéki termékek, azaz az alkoholos italok beszerzését igazoló számlákat, ahogy arra is, hogy megvannak-e az alkoholtermékek zárjegyei.

Nyugtaadás, pénztárgépek

Mint minden hasonló ellenőrzéskor, most is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vállalkozók adnak-e nyugtát, számlát a vevőknek, megfelelően használják-e online pénztárgépüket, hogy bejelentették-e alkalmazottaikat. Az ellenőrzés-sorozat október 18-án indult, és december 18-ig tart.

Fontos részletek

A mostani kocsmarazziát is előre meghirdette a NAV, a legfontosabb részletek az Adótraffipax elnevezésű, a hatóság internetes oldalán elérhető tájékoztatási felületen olvashatók.

2 ezer ellenőrzés

Kis Péter András hozzátette: már több mint kétezer ellenőrzést jelentett be itt a NAV; a tájékoztatási módszer – az online pénztárgépekkel együtt – a hétköznapokban segíti a feketegazdaság elleni hatósági fellépést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ilusztráció