Mindössze 29 évesen hunyt el Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja. A fiatal férfi leukémiával küzdött, majd elkapta a koronavírust. Az orvosok nem tudtak segíteni rajta.

Meghalt a TEK munkatársa

29 éves korában elhunyt Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja, a TEK törzsőrmestere. A fiatal sportoló leukémiával küzdött, majd elkapta a koronavírust. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy éve lett beteg

Gönczi János szervezetét egy évvel ezelőtt támadta meg a leukémia. Ez iszonyatos fájdalmakkal járt, de ő harcoshoz illő bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat. Még kisfiú volt, amikor a küzdősportokkal foglalkozó édesapja magával vitte az edzőterembe, ahol hamar kiderült, hogy örökölte a tehetséget.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bajnoki címet szerzett

Gyorsan fejlődött, és felnőttkorára a kempóban, a kick-boxban és a kung-fuban is bajnoki címet szerezett – írja a Bors.

A TEK-nél dolgozott

„Sosem kellett nógatnom, ki­váló volt a munkabírása. A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárítási Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta” – mondta János édesapja.

Néhány hónapot jósoltak neki

Miután tavaly novemberben kiderült, hogy a rettenetes kór megtámadta szervezetét, az orvosok csak néhány hónapot jósoltak neki. János azonban erején felül küzdött az életéért.

Elkapta a koronavírust

„Már úgy tűnt, hogy le­győzte a betegséget. Végig a kórházban volt. Elkapta a koronavírust is, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett” – mondta idősebb Gönczi János.

Egy hétig volt kómában

Augusztusban egy hétig kómában volt. A TEK törzsőrmesterének rengeteg váladék gyülemlett fel a tüdejében, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy leszívják azt.

Nem akarta, hogy elaltassák

„Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdett szinte könyörögni: ‘Apa, ne engedd, hogy altassanak!’ Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk. Bevezettek egy csövet a szervezetébe. Még reménykedtünk, de sajnos hiába”.

Rajongásig szerette az öccse

A sportolónak két testvére van. A 24 éves Alex és az 5 éves Áron. A kisebbik testvér rajongásig szerette bátyját, a boldogan kiabálta, hogy él a testvére.

Másnap meghalt

Az édesapát másnap reggel értesítették a kórházból, hogy legnagyobb gyermeke szíve leállt. A harcost a TEK saját halottjának tekinti. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezren vannak kórházban

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint csaknem ezer ember fekszik kórházban koronavírus miatt. Közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen, 859 új esetet találtak 24 óra alatt, és 16-an meghaltak a betegségben.

Kiemelt kép: Gönczi János – Forrás: k-1.hu