Bármennyire szeretnénk a természetes élővilágot megeleveníteni a kertben, sokszor sajnos szembe kell nézni azzal, hogy nem mindenhol valósítható ez meg. Egy új építésű ingatlannál ugyanis sokszor műfű használatára van szükség, aminek számos előnye van. A világszerte elterjedt megoldás már hazánkban is megszokottá vált, így ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes ezt választani. 

A műfű előnyei

Amikor az udvari területet rendezzük be, esetleg a terasznál gondolkodunk el a burkoláson, akkor sokszor felmerül a lehetősége a Mozaikkerámiánál kapható műfű használatának. Manapság ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy az élő gyep helyett vagy akár mellé ezt a megoldást választják. Hatékony, gyors, természetes hatású, ráadásul a szárazság sem tesz benne kárt. 

Az egyik legnagyobb előnye talán a fenntartási költsége, hiszen nem igényel öntözést. Nem kell sem nyírni, sem trágyázni, sem pedig gyomirtózni, hogy szépen nézzen ki. Akár télen, akár nyáron nézünk ki az ablakon vagy töltünk időt a szabadban, mindig üde és zöld lesz. Egy jó minőségű típus pedig akár évtizedekig ugyanolyan elragadó lehet, így hiába drágább megoldás, végül sokkal kisebb költségbe verjük magunkat, mint az igazi fű ápolása esetén. 

Majdnem ugyanolyan, mint a valódi gyep!

Míg évekkel ezelőtt még eléggé rossz volt a minősége, addig napjainkban már igazán hihető műfüveket lehet beszerezni. Hatalmas változásokon és fejlődésen ment át az elmúlt egy évtizedben, így a gyártók több innovatív megoldást kipróbáltak azért, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fűre. A legtöbb kivitel hosszú ideig bírja az időjárási viszontagságokat, így nem gond neki sem a túl sok eső, sem az erős napfény, de még a hó sem tesz benne kárt. 

Nagy előnye továbbá, hogy nem égeti ki az állatok vizelete, ráadásul a kutyák és a macskák sem tudnak benne ásni. Akkor sem megy tönkre, ha homokozót vagy medencét teszünk rá egész nyáron. Mivel nagyon könnyen lemosható, így egy kiadósabb eső vagy vihar után is könnyedén meg lehet tisztítani. 

Környezetvédelem és növények telepítése

A műfüves közegbe ugyanúgy lehet fákat és növényeket ültetni. Egy kisebb kör kivágásával és az alatta található kőréteg eltávolításával már telepíthetjük is a legújabb és legszebb fajokat. Muszáj megjegyeznünk azt a remek tulajdonságát, hogy míg az igazi fű a legtöbb fa tövében nem marad meg ugyanúgy, addig a műfű ugyanolyan szépen mutat bármilyen növény alatt. 

A másik érv mellett, hogy környezetbarát termék, igen sok tekintetben. Nem kell gondozni, öntözni, trágyázni, nincs hozzá szükség áramra vagy benzinre sem, hogy lenyírjuk. Ráadásul mivel műanyagból készült, így nagyjából teljes mértékben újra lehet hasznosítani, ha már nincs rá szükség. Kerülhet a kertbe, de teraszon és erkélyen is remekül mutathat, hiszen nagyon kellemes rajta járni. A kültéri bútorokat bátran rá lehet pakolni, hiszen így sokkal otthonosabb lesz tőle a kinti nappali.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.