A testünknek körülbelül 50%-át víz alkotja, ennek egy részét azonban minden nap elveszítjük a verejtékezés és az anyagcsere által. Ezt a hiányzó mennyiséget pótolni kell, különben a dehidratáltság jelei az egész szervezetben, többek között a bőrön is megmutatkoznak. 

Itt egyértelmű jelei vannak annak, ha túl kevés a víz a testünkben. A hidratálásra kívülről és belülről is gondot kell fordítani!

Külső hidratálás kozmetikumok segítségével

A bőr legfelső, vizes rétege, a savköpeny felel a folyadék megkötéséért, ám ha ez megsérül, akkor a bőrünk hamar szárazzá válik. Ennek megelőzése érdekében az arcunkra használjuk minden egyes nap a Helia-D Aquaboom termékcsalád készítményeit, melyeknek az extra hidratálás és a vízhiányos bőr helyreállítása a fő feladatuk.

A könnyed textúrájú krémek hialuronsavat is tartalmaznak, ami egy remek vízmegkötő tulajdonságairól ismert hatóanyag. A krémek segítenek pótolni a hiányzó nedvességet, emellett puhábbá és bársonyosabbá teszik a bőrt. A normál hidratáló mellett a kínálatban elérhető a ránctalanító összetevőket tartalmazó változat is.

A megfelelően hidratált bőr ugyanis kevésbé hajlamos a ráncosodásra, így már csak a fiatalság megőrzése érdekében is fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni a bőrünket.

Az ápolás során viszont hiba lenne csak az arcunkkal foglalkozni! A bőr zsírköpenye ugyanis az egész testen jelen van, és mindenhol érheti károsodás. A lúgos kémhatású szappanok és a tusfürdők, a túl gyakori kézmosás felborítják a bőr kényes pH-egyensúlyát, így csökken a hidrolipid réteg által nyújtott védelem. 

A kézkrémek és testápolók rendszeres használata legyen ugyanúgy a mindennapi szépségápolás része, mint a tisztálkodás! Ha minden fürdés után bekenjük magunkat gazdagon hidratáló testápolóval, és naponta többször használunk kézkrémet, akkor a bőrünk mindig puha és bársonyos lesz. 

Belső hidratálás bőséges folyadékfogyasztással

A kozmetikumok hatását fontos kiegészíteni a belső hidratálással, azaz a folyadékbevitellel. Az emberek többsége sajnos sokkal kevesebbet iszik, mint kellene. Egy felnőtt embernek például naponta 2-3 liternyi folyadékot kellene fogyasztania, hogy megőrizze szervezete hidratáltságát, ennek ellenére sokan jó, ha ennek a mennyiségnek a felét elérik.

Ez ellen csak egyet tehetünk: gondoskodunk az elégséges folyadékbevitelről. A fő forrás az ásványvíz legyen, kiegészítve levesekkel, lédús gyümölcsökkel, házi limonádéval. A cukros üdítőket és energiaitalokat kerüljük!

Honnan vehetjük észre, ha a szervezetünk dehidratált?

Figyeljük a bőrükön jelentkező árulkodó jeleket: a húzódó, száraz, érzékennyé váló bőr, illetve a ráncok korai megjelenése és a meglévők mélyebbé válása mind arra utal, hogy a testünk vízhiányos állapotban van.

Ekkor kezdjünk el kiemelten foglalkozni a belső és külső hidratálással, az említett hidratálókkal és folyadékbevitellel! A bőrünk pedig meghálálja a törődést.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.