Energiatakarékossági szempontból az egyik legfontosabb lépés, hogy megfelelően hőszigeteljük otthonainkat. Ahhoz, hogy télen kellemes meleget, nyáron pedig elviselhető hűvösen tartsunk a lakásban, mindenképp szükség van egyfajta szigetelésre. 

Ezenkívül csökkenthetjük fűtési és hűtési költségeinket is. A sokféle termék közül néha nehéz választani, de a szigetelőanyagok mellett mindenképpen gondolnunk kell az egyéb kiegészítő termékekre is, mint a párafékező és -áteresztő fóliák, különböző ragasztó- és tömítőanyagok.

Válasszon környezetbarát hőszigetelőanyagokat!

A világpiaci tendenciák azt mutatják, hogy a klímaváltozás hatásait egyre kevésbé tudjuk mérsékelni, illetve az energiaárak is egyre inkább drágulást mutatnak. A Naturica Group kiegészítő termékeinek kínálatában azonban megtalálhatjuk azokat a környezetbarát hőszigetelőanyagokat és kiegészítőket, amelyek segítségével egy modern, ugyanakkor energiatakarékos otthon kialakítását végezhetjük el.

Azt, hogy otthonunkat milyen költségekkel tudjuk fenntartani a későbbiekben, már eredendően meghatározza az építés és a felhasznált anyagok. Amennyiben kellőképpen előretekintőek vagyunk, úgy figyelembe vesszük azokat a technológiai megoldásokat, amelyekkel jelentős költségcsökkentést érhetünk el.

A legfontosabb kiegészítő termékek a hőszigeteléshez

Az egyik elengedhetetlen kiegészítő a párafékező, illetve a páraáteresztő fólia. Ezek jellemzően olyan nagy szakítószilárdságú és jó minőségű fóliák, amelyeknek az a feladata, hogy megvédjék a tetőtéri szigetelőanyagokat. Ezt a védelmet pedig elsősorban a párával és a csapadékkal szemben kell ellátniuk.

A környezetbarát hőszigetelő anyagok között léteznek olyanok, amelyek természetes páraszabályzó tulajdonságokkal rendelkeznek. Válasszuk ki szakszerűen a kiegészítőket, annak érdekében, hogy ezek a pozitív tulajdonságok érvényesülni tudjanak a használat során. Mindig figyeljünk a megfelelő rétegrend alkalmazására és vegyük figyelembe a pára vándorlási irányát, nehogy rossz oldalon csapódjon le.

A ragasztáshoz és a hézagkitöltéshez is használhatunk környezetbarát anyagokat

A nyílászárók cseréjénél felmerülhet a rések kitöltésének problémája. Ehhez a legtöbb esetben a PUR habot alkalmazzák, azonban ennek van egészségesebb alternatívája is, ami nem tartalmaz oldószereket és szilikonmentes. 

Ragasztószalagok segítségével elérhetjük, hogy egy fokozottan energiatakarékos épületet alakítsunk ki, és elérjük a kellő légtömörséget. A homlokzati hőszigetelő lapok rögzítésénél is fontos, hogy hőhídmentes eljárással oldjuk meg ezeket.

Minden esetben fordítsunk figyelmet arra, hogy ha egy természetes, pozitív tulajdonságokkal rendelkező hőszigetelő anyagot választottunk, akkor a használt kiegészítőkkel vagy vakolóanyagokkal ne rontsuk ezeket a jó tulajdonságokat. Ne generáljunk a nem megfelelő anyaghasználattal olyan problémákat, amelyek esetleg később egészségügyi gondot is okozhatnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.