Határon történt korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást két pénzügyőrrel és három rendőrrel szemben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség.

Jogtalan előny

A Fővárosi Főügyészség csütörtök délelőtt azt közölte, hogy a megalapozott gyanú szerint az elfogott rendőrök, illetve pénzügyőrök áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől a Magyarországra történő belépésük alkalmával jogtalan előnyt kértek a nagylaki határátkelőhelyen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

5-50 euró

A rendszerint 5-50 eurós vesztegetési pénzért cserébe a gépjárművek ellenőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket megszegték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengeteg pénzt foglaltak:

Öt embert fogtak el

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség négy korrupciós esetet tárt fel, ezekkel összefüggésben pedig öt hivatalos személyt fogtak el. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt hallgatta ki őket gyanúsítottként.

Fotó a helyszínről:

Több helyszínes akció

A gyanúsítottakat a nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve, egy több helyszínes akció keretében fogták el. A házkutatások során nagy összegű külföldi valutát foglaltak le, ami alátámasztotta a bűncselekmények gyanúját.

Szabadlábon védekeznek

A nyomozás adatai szerint több alkalommal is megvalósult hasonló korrupciós eset, ennek vizsgálata a nyomozás tárgyát képezi – tudatta az ügyészség. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – olvasható a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az akció:

Kiemelt kép: ügyészség – Forrás: videorészlet