Pénteken fél 12-kor érkezett a jelzés, amely szerint tűz keletkezett egy tízemeletes győri társasház egyik ötödik emeleti lakásában, a Szabolcska Mihály utcában. Kilenc járművel harminc tűzoltó érkezett a helyszínre, akik kiürítették az épületet és eloltották a tüzet.

A hálószoba égett

Egy tizenhat négyzetméteres hálószoba égett teljes terjedelmében, oltása közben egy összeégett holttestet találtak a tűzoltók. A tűz pontos keletkezési okát vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A füstérzékelő fontossága

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt komolyabb füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni, a tűzoltók több értéket tudnak megmenteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egyik lakástűz éri a másikat

Itt a Kékvillogó oldalán is már többször számoltunk be lakástűzről, legutóbb például májusban írtuk meg, hogy kigyulladt egy társasházi lakás Budapest, 10. kerületében.

Így oltották a tüzet

Tetőről mentettek

A mentés során a helyszínre érkező tűzoltók három embert hoztak ki az épületből mentőálarcban. Nyolc embert pedig a tetőteraszról mentettek ki.

Kórházba vitték őket

A helyszínre összesen kilenc mentőegység érkezett, a mentősök 12 embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanúja miatt.

Margit kórházban is volt tűz

Mint korábban megírtuk, tűz ütött ki a budapesti Szent Margit kórházban április 6-án, mivel egy dohányzó beteg rágyújtott. A helyszínre odasietett két rendőr is, akiket azóta kitüntettek, mivel az égő kórházból két beteget is kimentettek.

Két beteget hoztak ki

Pénzes János és Ondó Dénes nem tétlenkedtek, amikor látták a tüzet: azonnal bementek az épületbe, és az akkor már lángokban álló kórteremből kihoztak egy 73 éves beteget.

Egy férfit is megmentettek

A két rendőr a kórterem előtt talált egy másik magatehetetlen beteget is, akit szintén kivittek az épületből. A férfit átadták a mentősöknek, akik stabilizálták a beteg állapotát.

Dohányzás okozott tüzet

A budapesti kórházban egyébként a Covid-osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta a tüzet. A férfi rágyújtott egy cigarettára, ami hatalmas tüzet okozott az intézményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

További tartalmak lakástűz témában:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels