Minden előjel nélkül, egyszer csak összeesett az 50 éves férfi a forró péküzemben. A munkatársai segítettek neki, a mentők kiérkezéséig telefonon mondák nekik, hogy mit kell csinálni.

Eszméletlenül összeesett

Éjjel kérték a mentők gyors segítségét egy Békés megyei pékségbe, ahol a bejelentés szerint eszméletlenül esett össze egy 50 éves férfi. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztotta meg a történetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Telefonon mondták mit kell csinálni

Mint írták: a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben folyamatosan instruálta a bejelentőt a betegvizsgálatra és az ellátásra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leállt a légzése

A férfi állapota azonban rövid idő alatt rosszabbra fordult és leállt a légzése. Az utasítások alapján, a helyszínen levők azonnal megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

50 fokos pékség

A beteg életéért vívott küzdelem csaknem egy órán keresztül zajlott a közel 50 fokos pékségben, míg végül az időben megkezdett mellkasi nyomások eredményre vezettek. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Megmentette a felesége életét

Korábban az elsők között számoltunk be arról itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy megmentette felesége életét egy budapesti férfi úgy, hogy telefonon segítette a mentésirányító az újraélesztést

Hajnal óta rosszul volt

Riadt férfihang kérte feleségéhez a mentők gyors segítségét azon a januári reggelen Budapesten. A hallhatóan ijedt bejelentő neje erős mellkasi nyomásról panaszkodott, ami hajnal óta nem múlik.

Nem vett levegőt

Mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, ám mielőtt az odaérhetett volna, a férfi ismét tárcsázta a segélykérőt mert a 60 év körüli nő összeesett és nem vett levegőt.

A férj bepánikolt

Rutinos mentésirányító magasabb szintű egységet is a helyszínre indított, miközben nehezen, de rábírta a pánikban levő férjet az életmentő mellkasi nyomásokra.

A mentők folytatták az újraélesztést

A férfi végül hősiesen küzdött szerelme életéért, amit a gyorsan kiérkező mentők még sokáig, emelt szinten folytattak. Az asszonyt, végül az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció