Egy ember meghalt abban a tűzesetben, amely Budapesten, a Margit kórházban történt kedd hajnalban. Összesen 37 embert mentettek ki a tűzből, egy rendőr füstmérgezést kapott.  

Tűz a Margit kórházban

Tűz volt a budapesti Szent Margit Kórház egyik kórtermében, a 3. kerületi Bécsi úton kedd hajnalban – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Kihoztak egy beteget a rendőrök

A 3. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a helyszínre. Az égő kórteremből egy 73 éves beteget hoztak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyes állapotban volt

Az idős ember az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el.   

Meghalt egy beteg

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint az égő kórteremből nem egy, hanem két embert hoztak ki, akiket a mentők kórházba szállítottak, egyikük azonban a gondos ellátás ellenére életét vesztette. 

37 beteget mentettek ki

A tűzoltók és a rendőrök összesen 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről. A tűz nem terjedt át több kórteremre.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség miatt rendelt el nyomozást. 

Kigyulladt a hatvani kórház

Tűz ütött ki a hatvani kórház egyik első emeleti kórtermében vasárnap hajnalban. Mint kiderült, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett.

Kiürítették a Covid osztályt

A tűz miatt az oltási munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, ez összesen huszonhárom embert érintett. A tűzoltóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük.

Cigaretta okozta a tüzet

Később kiderült, hogy egy páciens a kórteremben dohányzott és emiatt gyulladtak ki a berendezések. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán