Eljárást indítottak Gáspár Zsoltival szemben, ezúttal gyújtogatás miatt. A műsorvezetőnek azért kell majd felelnie, mert március 15-én felgyújtotta a testvére, Gáspár Győző háza mellett a nádast.

Tűzoltók érkeztek

Gáspár Zsolti nem úszta meg következmények nélkül a gyújtogatását, amit március 15-én követett el a fivére, Gáspár Győző házánál. A híresség a nádast gyújtotta fel, a tüzet pedig tűzoltóknak kellett eloltania, és bár először úgy tűnt, nem lesz következménye a dolognak, Zsolti ellen mégis eljárást indítottak – írja a Blikk.

Eleinte nem akartak eljárást

A tűzgyújtást követő napon a lap megkereste a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, de azt közölték, hogy az eset miatt nem látták úgy, hogy szükség lenne az eljárásra. Ugyanakkor a Blikk ma mégis úgy értesült, hogy hivatalból elindították az eljárást Zsoltival szemben, ugyanis most a katasztrófavédelem szerint az ügyben már a hatósági eljárás folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Elismerte

Gáspár Zsolti egyébként már korábban is elismerte, hogy ő gyújtotta fel a nádast, mert a gyerekei allergiásak rá. Győzőék viszont halálra rémültek a lángoktól, attól féltek, hogy az erős szél a házuk felé fújja a lángokat.

Megijedtek

“Biztos felment nála a pumpa, azért csinálta ezt. Megijedtünk, nagy szél volt, féltünk, nehogy a ház felé fújja a lángokat, ráadásul hiába is akartuk volna mi magunk eloltani, a kerti csap el van zárva télen, esélyünk se lett volna” – mondta felindultan Evelin.

Sokat fizethet

Egy jogi szakértő szerint abban az esetben, ha az eljárás során megállapítják Zsolti bűnösségét, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de ennél még nagyobb baj, hogy büntetőügy is lehet a gyújtogatásból. Mint mondta, ha a tűz megfékezéséhez tűzoltók bevonása is szükséges, akkor a pénzbírság összege akár a 3 millió forintot is elérheti.

Pórul járhat

“Amennyiben vagyoni értékű javakat, lakóépületet, emberi vagy állati életet is veszélyeztetett a tűz, már garázdaságról is beszélhetünk, amely viszont büntetőjogi eset” – mondta dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

Szabályszegés miatt indult eljárás

A katasztrófavédelem szóvivője pedig arról beszélt, hogy a szabályszegések esetén indítanak eljárást, amire egyébként hatvan nap áll rendelkezésükre, hogy lefolytassák, és ha megállapítják, hogy szabálysértés történt, akkor figyelmeztetést vagy tűzvédelmi bírságot is kiszabhat az illetékes hatóság.

Van más ügye is

Mint korábban írtunk róla, Gáspár Zsoltinak van egy másik, komolyabb ügye is: a celeb még 1995-ben okozott halálos balesetet, amiben egy idős bácsi vesztette az életét. Az áldozat elözvegyült párja azt mondta, hogy a férje halála után szinte semmit sem foglalkozott velük Zsolti, néha küldött neki egy-két csomagot, de ezzel szerinte nem gondolhatta komolyan, hogy majd kárpótolja őt.

Nem ült börtönben

A gázolás miatt Gáspár Zsoltit elítélték, és egy év hat hónap börtönt kapott a bíróságtól. Végül azonban nem vonult börtönbe, mert kérvényt írtak az akkori köztársasági elnök, hogy részesítse kegyelemben a férfit, aki így egy napot sem töltött börtönben. Az özvegy szerint Zsolti mindösszesen 200 ezer forintot adott neki a baleset után. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gáspár Zsolti – Forrás: TV2