Gáspár Zsolti volt a vendége a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorának, amelyben a celeb felelevenítette a nézőknek a szívszorító tragédiáját. Elmesélte, hogy még korábban okozott egy végzetes kimenetelű balesetet, amelyben egy férfit ütött el, és most megszólalt az áldozat özvegye.

Gázolt

Gáspár Győző fivére, Zsolti még 1995-ben okozott halálos balesetet, amelyben egy idős férfi vesztette életét, viszont úgy látszik, hogy a tévés nem mindenben mondott igazat, amikor a műsorban beszélt az esetről. Azt mondta, az áldozatát Bélának hívták, és az egyedül maradt, szeretetotthonban élő özvegynek 26 év után is rendszeresen, hetente küld csomagot – írja a Blikk.

Nógrádmegyerben balesetezett

Így történt a baleset

Gáspár Zsolti ’95-ös balesetéről a helyi megyei lap címlapsztoriban számolt be, amelyben azt írták: “vasárnap, kevéssel 14 óra előtt G. Zsolt (…) személygépkocsijával Nógrádmegyerben, a Petőfi úton elütötte B. József helyi lakost. A gyalogos a kórházba szállítás közben elhalálozott”. De akkor Gáspár Zsolti miért beszélt Béláról a műsorban? A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Felháborodott

“Béla a férjem testvére volt” – fakadt ki a nógrádmegyeri otthonban élő Balázs Józsefné, Ica néni, majd azzal folytatta: “Szégyellje magát a Zsolt, ha azt sem tudja, kit ütött el!”.

Csomagot se kapott mindig

Az özvegy azt is felháborítónak találta, hogy Zsolti azt állította a műsorban, hogy rendszeresen küldött neki csomagokat. Az asszony elmondta, hogy a zöldséges unokatestvére küldött neki néhányszor csomagot, de ezzel szerinte nem gondolhatta komolyan, hogy majd kárpótolja őt. Azt sem érti, a híresség miért szaladt el a baleset után és miért nem a mentőt hívta.

Elítélték

Gáspár Zsoltit végül kimondták bűnösnek, és egy év hat hónap börtönre ítélték. Ugyanakkor Zsoltiék kérvényt írtak, és az akkori köztársasági elnök kegyelemben részesítette a férfit, aki így egy napot sem töltött börtönben. Ica néni szerint mindössze 200 ezer forintot adott neki Zsolti a baleset után.

Kevés volt a támogatás

“Mit gondolt, hogy ennyivel egy családot meg lehet vásárolni? Azt mondta a tárgyaláson, felajánl nekünk egymillió forintot. Hát, én sosem láttam azt a pénzt, de mindegy is, úgysem hozta volna vissza a férjemet” – szomorkodott az asszony, aki azt is hozzátette, hogy nem tud megbocsátani Zsoltinak, mert a baleset tönkretette az életüket.

Megtört

Ica néni egyszerűen nem tud megbocsátani a tévésnek, mivel a gázolás az egész családjukat tönkretette. Elmondta, hogy a baleset után a fia sem bírta sokkal tovább, 46 évesen életét is vesztette, azóta pedig az asszony nem is tud magához térni. Szerinte amikor nagy volt a baj Zsolti egy jó szót se szólt, nem számolt el semmivel.

Keresi az igazságot

“Ők szerepelnek az apjával a tévében, élik a sztáréletet, én pedig itt maradtam egyedül. Hát hol az igazság?” – kesergett Ica néni, aki hozzátette, hogy öt éve él az otthonban, és már nem maradt senkije, aki segíteni tudna rajta. Amikor meglátja Zsoltit a tévében, akkor rögtön elkapcsol, mert nem érdekli, mit csinál.

Mégis ült börtönben?

Gáspár Zsolti a műsorban arról is beszélt, hogy két évig nem tért haza Nógrádmegyerre. Ica néni szerint azt próbálta elhitetni velük, hogy börtönben van. “Nekünk ezt mondta, közben Pesten lakott” – mondta az asszony, akinek a közelben élő fia még látta is Zsoltit, és meg is mutatta, melyik lakásban lakik. “Megúszta az egészet…” – mondta elkeseredetten az özvegy. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gáspár Zsolti – Forrás: TV2