A Rétközi-tónál szeretett volna horgászni apa és fia, de végül tragédia lett a pecázásukból, mivel a fiú beleesett a tóba. Az apja azonnal utánaugrott, próbálta kimenteni a fiát, azonban mindketten elmerültek, és a halőrök már csak a fiút tudták kihozni a partra.

Horgászni indultak

Húsvéthétfőn döbbenetes családi tragédia rázta meg a Szabolcsveresmarti települést, ugyanis apa és fia a Rétközi-tónál horgásztak, azonban a fiú beborult a vízbe. Ezt látva az édesapja azonnal beugrott a tóba, hogy kimentse a fiát, de próbálkozása közben ő is elmerült – tudjuk meg a Tények adásából.

A tónál horgásztak

Próbálta kimenteni

“Beleült a fia a csónakba, az apa mikor kiborult a fia látta, és akkor elment megmenteni a fiát” – mondta az egyik helyi lakos. Amikor az 58 éves apa látta, hogy a csónakból beborult a fia a tóba, azonnal utánaugrott, de mindketten elmerültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Halőrök vették észre

A fuldoklókat két halőr vette észre, akik csónakkal siettek a segítségükre: mindkettejükön segíteni akartak, de csak a fiút tudták kihúzni a vízből. Amikor kihúzták a fiút a partra, eszméletlen volt, de a kiérkező mentők 20 percen keresztül küzdöttek az életéért, és végül sikerült megmenteniük, a fiúnak visszatért a keringése. Ezután a fiút kórházba szállították.

Megrázta az eset a halőrt

A Tények telefonon tudta elérni az életmentő halőrt, de nyilatkozni nem akart, mert azt mondta, még most is a történtek hatása alatt van.

Az apa nem élte túl

A segítségükre siető halőrök hiába tettek meg mindent, nem tudták megmenteni az apa életét, akinek a holttestét végül búvárok találták meg. A halőr szerint ott, ahol vízbe estek, legalább két-három méter mély volt a víz, de a helyiek szerint a tó nem veszélyes, eddig még nem találkoztak ilyen szörnyű esettel.

Mindene volt a család

A két férfi rokona arról beszélt a Borsnak, hogy a tiszabecsi apa mindig is a családjáért élt, és a gyerekei voltak a mindenei. “Nem mérlegelte, hogy ki tudja-e menteni, hanem azonnal ugrott. Bármit megtett volna értük” – mondta a gyászoló rokon.

Az apa nem volt horgász

A rokon szerint az apa nem volt nagy horgász, csak a fiáért ment el a tóra. Azért indultak pecázni, mert együtt szerették volna tölteni a húsvétot. A rokonok most a fiú felépüléséért imádkoznak.

Élet halál között lebeg

A rokonok nem értik, hogyan történhetett a tragédia, mivel a fiú gyakorlott horgász volt és jól is tudott úszni. A hozzátartozók azonban most a felépüléséért imádkoznak, mert életveszélyes állapotban vitték kórházba. Állapota jelenleg is válságos, de a rokonok szerint túl fogja élni, mert tudják, hogy erős fiú. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay