Március 15-én adott életet hetedik gyermekének az az édesanya, aki pár nappal később koronavírusban halt meg. Kitti már lélegeztetőgépen volt, amikor császármetszéssel világra hozta a kis Zentét, akit soha sem ölhetett már magához. A férje még az üvegfalon keresztül sem tudott elbúcsúzni feleségétől.

Koronavírusban meghalt a kismama

A Szentistvánon élő Kitti a hetedik gyermekével volt várandós, amikor elkapta a koronavírust, majd kórházba került. Gyorsan romlott az állapota, ezért lélegeztetőgépre kötötték. Néhány nappal később az orvosok elvégezték a császármetszést, majd az anyuka úgy halt meg, hogy nem is látta kisfiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt él a hétgyermekes család

Semmilyen betegsége nem volt

„Kittinek semmilyen krónikus betegsége nem volt. Ezért nem értjük, hogy miért halt bele a koronavírusba” – mondta a Borsnak a megözvegyült Zsolt.

Ez is érdekelhet

“Tehetségesek a gyerekek, és most lelkileg nagyon megviselte őket édesanyjuk halála” – 9 pécsi gyerek maradt árván a koronavírus miatt

Nem tudott elbúcsúzni

„A kórházban meg sem látogathattam, hiszen a kontaktként karanténba kellett mennem. Amikor végre bemehettem a fiamért a kórházba, szerettem volna legalább üvegfalon keresztül látni a feleségemet, de nem engedték. Nyilván nem gonoszságból, hanem azért, mert ennyire komolyan kellett venniük a járványügyi előírásokat. Mérhetetlenül fájt, de elfogadtam” – mondta a hétgyermekes apa.

A gyerekek tudják, mi történt

A borsodi férfi mostantól egyedül igyekszik mindent megadni a hét gyermekének. Nem keresik az édesanyjukat. Tudják, mi történt.

Örökre összetartoznak

„El kellett mondanom az igazságot. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai vagyunk, és hitünk szerint örökre összetartozunk. Ezen Kitti halála sem változtat” – mondta az özvegy.

Naponta imádkoznak Kittiért

Zsolt és a gyerekek naponta imádkoznak Kittiért. Szerinte nagyon fontos, hogy a fájdalma ellenére összeszedje magát. Jelenleg hitvese temetését intézi, ugyanakkor apaként is helyt kell állnia.

Eddig minden gyermeke születésénél jelen volt

„A többi gyermeket hordozókendővel hordtuk magunkkal mindenfelé. Ezt a hagyományt tartani fogom. A többi gyermekem születésénél jelen lehettem, én vágtam át a köldökzsinórt. Most erre nem volt lehetőség” – meséli a családfő.

Anyósa segít a családnak

Zsolt azt tervezi, két évig otthon marad Zentével. A kisfiú elfogadja a kórháztól kapott anyatejet, szépen fejlődik. Egyelőre Kitti édesanyja segít neki. Az újszülött mellett a nagyobb gyerekeket is ellátja az özvegy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI