Kitűzték a fekete zászlót abban a pécsi általános iskolában, ahol egyszerre két tragédia is történt a járvány miatt néhány nap leforgása alatt. A koronavírus elvett tőlünk egy 51 éves édesanyát és egy 45 éves édesapát, és az ő halálukkal összesen 9 gyermek maradt árván.

Két tragédia történt

Két pécsi családban is hatalmas tragédia történt a járvány miatt alig néhány nap leforgása alatt. A két család közt van egy kapocs: mindegyik gyermek a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolába jár – írja a Bors.

Ide járnak iskolába

Gyászol az iskola

Az általános iskola igazgatója értetlenül áll a tragédiák előtt, nagy csapásként érte az elárvult gyerekek híre. “Nem jutunk szóhoz, segítenünk kell az árván maradt gyerekeknek” – mondta az iskola intézményvezetője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hat gyerek maradt szülő nélkül

Az egyik tragédiával sújtott családban hat gyermek maradt árván, miután a koronavírus elvette tőlük a 51 éves édesanyjukat. A nő egyedül nevelte a gyermekeit, akik közül a legkisebb nemrég töltötte be a 13. életévét. Az anya a válását követően az idősebb gyermekei segítségével próbált boldogulni, de az örökölt tartozásai miatt nagyon rossz helyzetbe kerültek.

Megviselte őket

“Tehetségesek a gyerekek, és most lelkileg nagyon megviselte őket édesanyjuk halála” – mondta az iskolaigazgató, aki azt is hozzátette, hogy a legkisebb lány egy szobában aludt az édesanyjával, de most már csak az üres ágyát látja nap mint nap.

Magukra maradtak

A hat elárvult gyermeknek mostantól egyedül kell boldogulnia, de egyelőre nem tudják, hogy ebben a helyzetben hogyan fogják tudni kifizetni a tartozásaikat és a folyamatos kiadásaikat. Annyi biztos, hogy elköltöznének az eddigi lakhelyükről, mert az csak fájdalmas emlékeket idéz fel bennük. Ehhez segítséget is szeretnének kérni.

A másik családban három gyerek árvult el

A másik pécsi családban egy 45 éves, teljesen egészséges édesapa hunyt el a koronavírusban. A családfő távozásával egy hatodik osztályos ikerpár és egy 15 éves kislány maradt egyedül.

Nekik is segítenének

“Egyelőre az anyuka nem tudja felfogni, mi történik velük. A gyerekek nagyon tehetségesek, asztaliteniszeznek, bajnokságokat nyernek” – mesélte az iskola igazgatónője. Hozzátette, hogy nekik is szeretnének segíteni, mert a család nem számított erre a hirtelen tragédiára.

Feketébe borult az iskola

Az iskolaigazgató azt is elmondta, hogy bár a szülők halálakor nem szokták, de most kitűzték az iskola kapujában a fekete zászlót, ugyanis az intézmény ezzel szeretné kifejezni az együttérzését.

Besenyszögön is családi tragédia történt

Mint korábban megírtuk, a koronavírus miatt szintén szülők nélkül maradt egy nyolcadikos és egy kilencedikes kislány. A lánytestvérek szülei két héten belül hunytak el: előbb a 48 éves apa betegedett meg, aztán a 41 éves felesége. A szülők kórházba kerültek, de az orvosok nem tudták megmenteni őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kórházi ágyak – Forrás: Facebook