Döbbenetes családi tragédia történt Besenyszögön a koronavírus járvány miatt. Egy testvérpár ugyanis mindkét szülőjét elveszítette a betegség következtében.

Két héten belül maradtak árván

A tragédiáról a Blikk számolt be, mint írták a nyolcadikos és kilencedikes kislányok szülei 2 héten belül mentek el: előbb a 48 éves apa betegedett meg, aztán a 41 éves felesége. Mindketten kórházba kerültek, de nem tudták megmenteni őket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az iskola felhívást tett közzé

A szörnyű hírről a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatója, Pogány Gyula is beszámolt. Az intézmény vezetője egy segítségkérő posztot tett közzé, melyben beszámolt a tragédiáról, mint írja az iskola egyik tanulója és testvére pár hét leforgása alatt veszítette el a járvány miatt mindkét szülőjét.

A nagyszülőkhöz kerülnek

Most a nyugdíjas nagyszüleikhez kerültek, akik a hivatalos gyámjai lesznek a gyerekeknek.

Így lehet támogatni az árván maradt gyerekeket

„A leírhatatlan veszteség, a fájdalom csak nagyon lassan tud majd enyhülni, de emellett a hétköznapok nehézségeivel meg kell birkózniuk” – írja az igazgató a posztban, aki egy számlaszámot is megosztott, amit külön arra a célra hoztak létre, hogy a segíteni vágyók támogatni tudják az árván maradt gyerekeket.

Ide lehet utalni a támogatásokat

“Aki teheti és szeretné, az alábbi, erre a célra létrehozott számlaszámon tudja támogatni az árván maradt lányokat” – írja az igazgató. Ezen a számlaszámon lehet segítenu: TAKARÉKBANK 50468847-50000270 számlatulajdonos: Zajacz Lászlóné (nagymama)

Sajnos nem egyedi az eset

A Blikk továbbá arról is ír, hogy az eset sajnos nem egyedi, ugyanis a lap nem sokkal korábban számolt be arról, hogy a koronavírus miatt hunyt el a fiatal vízilabdázó, Seeler Botond édesapja, aki 14 éves húgával együtt most magára maradt. Az ő tragédiájukról az UVSE számolt a közösségi oldalán, mint írják arra kérnek mindenkit, hogy segítsenek, támogassák az árván maradt gyerekeket.

Tombol a harmadik hullám

A koronavírus harmadik hulláma jelenleg is tombol, betegség soha nem látott magasságokban szedi az áldozatait. Mint ahogyan azt a LikeNews.hu hírportál is megírta az elmúlt 24 órában 8637 új fertőzöttet találtak és meghalt 242 beteg.

A szakrendelők bevonása

A kórházi oltópontok fogadják a háziorvosok által szervezett oltandókat, és azok a háziorvosok, akik az ünnepek alatt is oltanak, kiegészítő díjazásra jogosultak. Mától Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonják az oltásba, hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen megkaphassák a vakcinát, ennek részleteiről a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál számolt be.

A pedagógusok soron kívüli oltása

A kijelölt 18 szakrendelőben szombaton és vasárnap a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat oltják. A kórházi oltópontokon pedig ma is tart a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása.

Sokkal erősebb a harmadik hullám

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány szigorította a védelmi intézkedéseket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János