Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban részesítette a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársát, akik néhány hete egy lángoló kisteherautóból mentették ki a bennrekedtek, derült ki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán közzétette posztjából.

Március elején történt az eset

Mint írják Fülöp Csaba r. főtörzszászlós és Drobni Zoltán r. zászlós 2021. március 2-án az éjszakai órákban az M9-es autóúton járőröztek, amikor egy kisteherautóra lettek figyelmesek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazoltatás közben gyulladt ki

“Kollégáink megállították a járművet, és a sofőrt valamint utasát igazoltatták. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy nem szállít semmit, a raktér üres. Az ellenőrzés közben a tehergépkocsi motortere füstölni, majd lángolni kezdett.” – derül ki a posztból.

A tűz terjedni kezdett

Ezt követően a tűz átterjedt az egész gépjárműre. A járőrök azonnal értesítették a katasztrófavédelem munkatársait. Mikor a tehergépkocsi már lángolt, a raktérből hangokat, majd kiabálást hallottak. Fülöp Csaba és Drobni Zoltán azonnal elindultak, hogy a raktér ajtaját kifeszítsék.

Illegális migránsok a raktérben

Végül sikerült a tűzből egy kisgyermeket és több felnőttet kimenteniük. Kiderült, hogy a raktérben utazók illegális migránsok, míg a kisteherautó sofőrje és a vele utazó nő embercsempészek voltak.

Jutalmat kaptak a hős rendőrök

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a kigyulladó tehergépkocsi rakteréből, magukat szír állampolgárnak valló személyek kimentése során tanúsított szakmai tevékenységük elismeréseként Fülöp Csaba r. főtörzszászlóst és Drobni Zoltán r. zászlóst most jutalomban részesítette, melyet 2021. április 1-jén adott át kollégáinknak. “Munkatársainknak gratulálunk a jutalmazáshoz!” – zárul a bejegyzés.

Itt a teljes poszt:

Budapesti rendőrök is jutalmat kaptak

A police.hu tájékoztatása szerint Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, Lucskai Attila r. főtörzszászlóst és Bozsik Zoltán Benjámin r. őrmestert, akik 2021. március 23-án kimentettek egy férfit a Dunából.​  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a jutalom átadásáról:

Kiemelt kép: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Oldala