A rendőrségre 2021. április 2-án 12 óra 38 perckor bejelentés érkezett, hogy Győr belvárosában, egy társasház lépcsőházában két férfi összetűzésbe keveredett, majd egyikük leszúrta az ott lakó személyt.

Egy budapesti férfi szúrt

A rendőrök ezt követően három órán belül elfogták azt a 48 éves férfit, aki egy belvárosi társasházban ollóval többször megszúrt egy lakót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ittas állapotban volt

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy vélhetően ittas állapotban lévő férfi több lakásba – késélezési munkák elvégzését ígérve – becsengetett, amit a lakók nehezményeztek. Ekkor a házalót a lakóház elhagyására szólította fel egy 64 éves férfi, amelyet ő nem akart teljesíteni.

Szóváltás alakul ki, ezután szúrt

A két férfi előbb szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a házban élő személyt három alkalommal – különböző testtájékain – egy ollóval megszúrta a betolakodó, majd a helyszínről eltávozott.

Egy másik helyen is felbukkant a késelő

Ugyanazon a napon, 15 óra 32 perckor ismét bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Győrben, a Török István utcán lévő társasházakban egy férfi járja a lakásokat és erőszakosan viselkedik az ott lakó személyekkel szemben, írja a police.hu.

Elfogták a rendőrök

Az egyenruhások a bejelentést követően – a Győri Városrendészet munkatársaival közösen – megjelentek a helyszínen, és a korábbi testi sértés elkövetőjéről rendelkezésükre álló személyleírás alapján – egy társasház lakásában – elfogták a férfit, és megállapították, hogy valóban ő követte el a belvárosi szurkálást. 

Előállították

A 48 éves R. Jenő budapesti lakost a járőrök a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók súlyos testi sértés bűntett kísérlete alapos gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Február végén Vecsésen történt késelés

Mint ahogyan azt a Kékvillogó is megírta veszekedés közben szúrta mellkason egy vecsési férfi a 36 éves lakótársát, miután elfogyott az itókájuk. A heves vitájuk egyébként ahhoz képest csendesen lezárult, már a helyszínen kibékültek a felek, azonban a szívtájéki sérülés életveszélyesnek bizonyult.

Elfogyott a vodka

A páros egyébként azon feszült össze, hogy este 8 óra körül elfogyott a vodkája, a pótlásról pedig egyiküknek sem volt kedve gondoskodni. Az egyik azt akarta, menjen a másik a boltba, a másik a társára mutogatott.

Összevesztek

Az üres üveg miatt szóváltás következett, a vitának pedig az vetett véget, amikor a 46 éves férfi egy késsel mellkason szúrta a 36 éves áldozatát. A seb mély volt, de először nem foglalkoztak a sérüléssel.

Kibékültek

Furcsa mozzanata a történteknek, hogy a két férfi szinte azonnal kibékült, és mivel úgy gondolták, a sérülés nem súlyos, sem a mentőket, sem a rendőrséget nem értesítették. Segélyhívást végül a az áldozat egyik rokona kezdeményezett, amikor telefonon értesült a történtekről.

Életveszélyes volt a sérülés

Ezt követően a mentők kórházba vitték a 36 éves férfit, a szívtájéki sérülését pedig életveszélyesnek minősítették. Eközben a 46 éves férfit rendőrök vitték be kihallgatásra. A helyszíni szemle során lefoglalták a zacskóba dobott, véres ruhadarabokat és az összes fellelhető kést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu