Döbbenetes dolog történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőn. Egy ház udvarán, közvetlen közelről, légpuskával lőttek nyakon egy kutyát, feltehetően azért mert sokat ugatott.

Örökbefogadott kutyus volt

A Tények riportjából kiderül, hogy Lilit még februárban fogadta örökbe egy család, azt követően, hogy egy gázolásos baleset után az Állatbarát Alapítványhoz került. Kérdéses volt, hogy a négylábú túléli-e, ám végül sikerült megmenteni az életét és egy szeretp családhoz került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha egyedül volt sokat ugatott

Az alapítvány szerint Lili nagyon barátságos és emberközpontú kutyus, azonban szeparációs szorongásban szenved, ráadásul süket is, így ha egyedül marad ugatni kezd. A szomszédokat ez nem is zavarta, megértőek voltak a dologgal szemben, illetve a család is azon dolgozott, hogy egy megváltozzon.

Nyakon lőtték Lilit

A család csütörtökön délután elment bevásárolni, amikor pedig hazaértek iszonyú látvány fogadta őket. Az udvaron ugyanis minden csupa vér volt, Lili pedig a kert hátsó részében nyüszített. A kutyus nyakán egy tátongó lyuk éktelenkedett. Az anyuka azonnal rohant vele a Nyíregyházi Állatkórházba, ahol kiderült, hogy nyakon lőtték, a golyó pedig a tüdejében állt meg. SOKKOLÓ: Brutális állatkínzás: seprűnyéllel ütött fejbe egy kutyát ez a férfi, később pedig egy ló hátába állított fejszét – Ez várhat most rá

Feljelentést tett a család

A család az esetet követően azonnal feljelentést tett, akik aztán órákig helyszíneltek. Végül arra a megállapításra jutottak, hogy a kutya ugatása miatt állhatott bosszút az állatkínzó. A család úgy tervezi, hogy kamerarendszert szereltet fel, a kerítést pedig kompletten lecserélik.

A Tények riportja itt nézhető vissza:

Lili életben van, de válságos az állapota

Az Állatbarát Alapítvány reggeli tájékoztatása szerint Lili életben van, azonban a sérülés súlyossága miatt, továbbra is válságos az állapota. BORZALOM: Napokig hagyta szenvedni a sérült, nyüszítő kutyáját: állatkínzás miatt felelhet a kegyetlen férfi

Még a kórházban, kutatják a tettest

“Lili megkapott mindent, amit megkaphatott, bent tartották természetesen. A család a kórház után kihívta a rendőrséget, akik órákon keresztül helyszíneltek. Nagy erőkkel folyik a nyomozás a tettes után. Teljesen egyértelmű számunkra, hogy olyan ember tette ezt, akit zavart a kutya ugatása.” – írja posztjában az Állatbarát Alapítvány, majd így folytatják:

Mentálisan sérült emberek

“Aki úgy gondolta, hogy így oldja meg a problémát. Hogy közvetlen közelről golyót ereszt egy kutya testébe. Mert ma Magyarországon ezt meg lehet tenni… Mert Magyarország, akár beismerjük , akár nem, tele van mentálisan sérült emberekkel, akiknek az erőszak okoz kielégülést.” DÖBBENETES: Láncra vert kutyák, elhullott állatok – Áldatlan, megdöbbentő állapotok uralkodnak egy tiszaeszlári állattartó telepen – Állatkínzás miatt felelhet a tulajdonos

Kritikus órák

“Lili előtt kritikus órák állnak, az orvosok mindent megtesznek érte. A család is. Azt beszéltük meg velük, hogy ha túléli, átmenetileg beköltöztetjük őt az irodába, a család kamerarendszert szereltet fel, a kerítést pedig kompletten cserélik, átláthatatlan, áthatolhatatlan elemekkel. Átrendezik az életüket, a környezetüket, a körülményeket, kerül amibe kerül. Egy keverék kutya miatt. Mert családtag.” – írják a posztban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Állatbarát Alapítvány Facebook