Kigyulladt egy kórterem a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén vasárnap hajnalban. A tűz a kórteremben a berendezési tárgyakra is átterjedt, valamint a helyiség ablaka alatt álló sátor is kapott a tűzből.

Tűz volt

Tűz ütött ki a hatvani kórház egyik első emeleti kórtermében vasárnap hajnalban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatvani kórházban volt tűz

Égtek a berendezések

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy a tűz átterjedt a kórteremben a berendezési tárgyakra és a helyiség ablaka alatt álló sátorra is. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

Kiürítették a pácienseket

A tűz miatt az oltási munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten. Az intézkedés összesen huszonhárom embert érintett.

Füstölt a Szent Imre Kórház épülete

Korábban a BudaPestkörnyéke.hu híroldal írt róla, hogy a 11. kerületi Szent Imre Kórház egyik épületében füst és izzás miatt riasztották a tűzoltókat. Mint kiderült, egy elektromos berendezés izzott és kezdett füstölni a kórház egyik épületének a földszintjén.

Kútvölgyiben is láttak füstöt

Aznap szintén füstöt észleltek a Kútvölgyi Kórház 5. emeletén, ahová azonnal kiérkezett tizenegy tűzoltóautó, de a rendőrség is kivonult az intézményhez.

Felfüggesztették a tesztelést

A Kútvölgyiben az ötödik emeleten egy szervizalagút nyílásából áradt enyhe füst, amit a tűzoltók az eszközeikkel vissza is szorítottak. A hatóságok kiérkezésekor egyébként le kellett állítani az intézményben a koronavírus-tesztelést.

Kigyulladt a Honvéd kórház sürgősségi osztálya

December közepén szintén tűz volt a Honvéd kórházban, a sürgősségi osztályon. A tűzeset miatt a tűzoltóknak 38 embert kellett kikísérniük az intézményből.

Dolgozók fékezték meg a tüzet

A Honvéd kórházban szerencsére nem sérült meg senki, de ez annak is volt köszönhető, hogy az ott dolgozó egészségügyi alkalmazottak már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. Az osztályról összesen 38 embert kísértek ki, és nem sérült meg senki. A tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hatvani kórház – Forrás: Facebook