Újpesti rendőrök indítottak el nyomozást, miután ismeretlen tettesek 8 millió forint értékben loptak szerszámgépeket egy budapesti építkezésről. Az ügyet közel egy évig vizsgálták, de végül sikerült elfogni a két tolvajt és az orgazdát.

Gépeket loptak

A 4. kerületi rendőrök egy 8 milliós lopás ügyében kezdtek vizsgálódni 2020 áprilisában, mivel ismeretlen elkövetők szerszámgépeket tulajdonítottak el egy fővárosi építkezésről. Az újpesti egyenruhások nem sokkal később be is azonosították az egyik tolvajt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újpesti rendőrök nyomoztak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

A lopással gyanúsítható C. Róbert budapesti lakost 2020. április 30-án Gödöllőn elfogták a rendőrök. Mint kiderítették, a férfi egy teherautó platójáról lopott el egy több százezer forint értékű vésőgépet. 

Lefoglalták a vésőgépet

Korábban is lopott

A nyomozás adatai szerint C. Róbert volt ott a 8 milliós szerszámgéplopásnál is. A két lopása miatt a bíróság ekkor a bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Ismét lopott

C. Róbert azonban a hatóságok fellépésére sem állt le, mivel december 9-én a bűntársával beültek egy rendszám nélküli autóba, és elmentek egy mendei telephelyre. Érkezésük után egy utánfutót loptak el az azon lévő, mintegy 12 millió forint értékű ágaprító géppel együtt. 

Eladták az utánfutót

A lopást követően a tolvajok Kerepesre vitték eladni az utánfutót egy orgazdának. A lopás sikerében azonban nem sokáig fürdőzhettek, mivel a budapesti rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették őket. Ekkor már a bíróság is úgy gondolta, nem lesz elég a bűnügyi felügyelet, ezért a két lopással gyanúsítható férfit letartóztatta.

Megtalálták a lopott utánfutót

Lopás és orgazdaság a bűnük

Az újpesti rendőrök az 53 éves C. Róbert ellen lopás és egyedi azonosítójellel visszaélés, az 50 éves K. József ellen lopás, míg a 43 éves H. Gábor ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A nyomozási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lopott gép – Forrás: Police.hu