Nagypapája rakta ki az égő ház tetejére azt a 12 éves kisfiút, akinek az életét a rendőrök mentették meg a 15. kerületben hétfő hajnalban. A nagyszülők nem élték túl a tűzesetet. A gyanú szerint szándékos gyújtogatást történt.

Kigyulladt egy ház

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hétfőn hajbalban kigyulladt egy ház a 15. kerületben. A Lakástűzben meghalt egy idős házaspár. 12 éves unokájukat pedig a tetőről hozták le a rendőrök.

Rendőrök mentették a kisfiú

„Segítség, valaki mentse meg az életemet” – rimánkodott a 12 éves fiúcska, miután a házat, amiben a nagyszüleivel élt, méteres lángok nyaldosták A kiérkező rendőrök hozták ki a gyermeket az égő pokolból.

A nagyszülők meghaltak

A nagyszülők, Ilona néni és Gyuri bácsi azonban már nem tudott elmenekülni. Egyikük a mentőautóban, másikuk a kórházban vesztette az életét.

A nagypapa rakta ki a tetőre

A fiú egyedül és kizárólag a nagypapájának köszönheti az életét, akinek – amint álmából felébredve észlelte a bajt, az első dolga volt, hogy megfogja unokáját és az életét mentve kitette a tetőre.

A nagyszülők nevelték az unokát

A Blikk úgy tudja, a gyermeknek a nagyszülei voltak a gyámjai, így most nagy kérdés, hogy miután egyetlen pillanat alatt elveszítette azokat, akiket a legjobban szeretett, hova kerül.

Szándékos gyújtogatás

Mint kiderült, a házaspár nem egy véletlen áldozata lett, a tüzet szándékosan okozta a velük egy háztartásban élő, 51 éves M. András.

Erdélyből érkeztek

A 15. kerületi Pázmány Péter utcában lévő ingatlan porig égett. A telken áll egy másik ház is, ott éltek a tulajdonosok, akik megengedték az Erdélyből érkező nagyszülőknek, hogy kisunokájukkal az általuk nem használt hátsó házban éljenek.

A gyújtogató elmenekült

A gyanúsított is Erdélyből jött, ő is ott kapott szállást, ahol Gyuri bácsiék. Azt még vizsgálják, hogy a férfi bosszúból gyújtotta-e rá a lakótársaira az ingatlant, avagy véletlenül okozott tüzet. Előbbi verziót erősíti, hogy a helyszínről elmenekült, a rendőrök Újpesten találták meg a bujkáló férfit.

Emberölés miatt nyomoznak

Mivel a tűzeset kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztály több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán