Elmarasztalta a bíróság Gáspár Beát és pénzbüntetésre ítélte, miután egy tavalyi baleset következtében gyorsabban ment a megengedettnél. Ugyan a karambolt nem ő okozta, de a bíróság szerint Gáspár Győző felesége is szabálytalanul közlekedett. Gáspárék vitatják a döntést.

Frontálisan ütköztek

A Gáspár család tavaly novemberben este a 21-es főúton tartott hazafelé, amikor a kétszer kétsávos úton frontálisan ütközött egy másik autóval, amely a menetiránnyal szemben haladt.

Bea vezette az autót

Bea vezette az autót, mellette Győző ült, hátul pedig kisebbik lányuk, Virág. Az ütközés ereje pedig akkora volt, hogy kinyíltak a légzsákok. Szerencsére mindannyian be voltak kötve. Bea hetekig nem mert autóba ülni, akkora sokk érte. Az eset Bátonyterenye térségében történt.

Cirkuszoltak a kórházban

A vétkes autós a baleset után több napra kórházba. A szerencsétlenség másnapján Bea bement hozzá a kórházba, de nem amiatt, hogy meglátogassa, hanem nekitámadt, mert meggyőződésük, hogy szándékosan hajtott nekik a fiatal nő. Akkor Gáspárékat ki is tessékelték a kórteremből – írta akkor a Likenews.hu

Lezárult a nyomozás

A nyáron zárult le a balesettel kapcsolatos nyomozás, ahol megállapították, hogy Gáspár Bea 100 kilométer/órás sebességgel haladt 90 km/óra helyett. Ugyan a baleset nem ezért következett be, megbüntették 65 651 forintra – a vétkesnek talált másik sofőr hasonló pénzbüntetést kapott.

Az ügyet hétfőn tárgyalta a bíróság

„Döbbenet! Még én vagyok a hibás, engem marasztalnak el, mert előzés után a belső sávban mentem, és ugyanannyi büntetést kapok, mint az, aki szembejött a forgalommal és majdnem megölt minket” –mondta az ítélet után feldúltan Bea a Blikknek.

Bea nem érti

 „Ez is érdekes, mert kint volt a száztízes tábla, mégis azt mondják, csak kilencvennel lehetett volna menni, mert a magasabb sebességhatár csak idén januártól lépett életbe” – értetlenkedett Bea.

Igazságtalannak érzi az ítéltet

„Nekem ezt honnan kellett volna tudnom? A táblát figyeltem. Ráadásul a szakértő megmondta, nem a sebesség okozta a balesetet, de a bírót ez nem érdekelte. Engem marasztalt el, mert nem a külső sávban mentem. Hiába mondtam, hogy az ütközés előtt előztem, nem törődött vele. Hihetetlen! Még én vagyok a hibás! Arról nem is beszélve, hogy az autónk egy éve a telepen áll, szinte totálkáros, 6-7 millió forint lenne megjavíttatni, de lehet, így a biztosító nem is fizet.”

Önként leadta a jogsiját

A másik sofőr, a fiatal hölgy , többször elsírta magát a bíróság folyosóján. Elismerte, rossz helyen hajtott fel az útra, és állítja, a baleset után önként leadta a jogosítványát, így nem tudott dolgozni és nehezen tudott gondoskodni idős nagymamájáról.

Bea őrjöng

„Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került, de nem tudom elfogadni, hogy emiatt ilyen enyhe büntetést kapjon” – dohogott Bea. „Tíz hónapra vették el a jogosítványát, ami azóta le is telt, míg a pénzbírság nagyjából ugyanannyi, mint az enyém, ami felháborító!”

Kiemelt kép: Gáspár Bea és Győző – Forrás: Facebook