Gyomorgörccsel járt általános iskolába az a 12 éves kissrác, akit 14 éves, tehát többször bukott osztálytársa folyamatosan terrorizált, bántott, zsarolt és zaklatott. A szemétkedő fiatalnak javítóintézetbe kell mennie.

Verte és megalázta a kissrácot

A Nógrád megyei főügyész tájékoztatása szerint a 14 éves fiú idén szeptember és november között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen bántalmazta és megalázta egyik osztálytársát.

Naponta megpofozta, szurkálta

Az osztályteremben, az iskola folyosóján és az öltözőben is folyamatosan fenyegette a kisfiút, hogy megveri, megöli, naponta megpofozta, karját és hasát ököllel ütlegelte, sípcsontját rugdosta, tollal és ceruzával szurkálta a nyakát.

Elvette a pulóverét

Egyik alkalommal arra kérte a terrorizált gyereket, adja neki a márkás pulóverét, majd napokig azzal fenyegette, hogy ha nem kapja meg, akkor meg fogja verni vagy megöli.

Más is kellett neki

A fiú végül a pulóvert bevitte a zsarolónak, aki azonban ekkor már nem azt, hanem a sértett által aznap viselt felsőt követelte.

A mosdóba is berángatta

A fenyegető egy másik alkalommal berángatta a gyereket a mosdóba, ahol többször megpofozta és erősen sípcsonton rúgta.

Sok mindennel vádolják

A letartóztatott fiú zaklatás, garázdaság és könnyű testi sértés vétségével, valamint zsarolás és személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítható – közölte Bóna Gyula főügyész.

Javítóintézetbe kell mennie

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 14 éves fiú letartóztatását, aki hónapokon keresztül terrorizálta 12 éves osztálytársát. A végzés végleges, a kényszerintézkedést javítóintézetben kell végrehajtani.

Kiemelt kép: illusztráció