Órákig feküdt magatehetetlenül az idős asszony a vasúti töltés melletti árokban. Már majdnem kihült, amikor a vonatból meglátta egy hallássérült lány, videót készített róla és feltette a Facebookra. A pilisvörösvári polgárőrök az utolsó pillanatban mentették meg a 80 éves nénit.

Nagyon fázott

“Az idős asszony a vízelvezető árokban feküdt. Magánál volt, elhaló hangon azt ismételgette, hogy nagyon fázik. Nem csoda, jó, ha 3 fok volt, és mint kiderült, fél napig is fekhetett ott” – számolt be a Blikknek az asszonyt megtaláló polgárőr.

Elesett és legurult

A néni hazafelé tartott a vásárlásból, megszédülhetett, elesett és legurult a töltésen. A megpakolt kerekes táska azonban fent maradt, benne a mobiltelefonnal.

Nem a ruhájában, hanem a táskájában volt a telefon

„Az idős hölgy nem tudta hívni a szeretteit, és bár nem volt messze az állomástól, senki nem hallotta a segélykérését. Ezért nagyon fontos, hogy a telefont a ruházatunkban tartsuk” – figyelmeztetett a szakember.

Meglátták a vonatból a nénit

A néninek az volt a szerencséje, hogy a 29 éves Kucsorka Bettina és párja Pilisvörösvárról Esztergomba mentek vonattal. A lány az ablakból meglátta a töltés mellett heverő testet.

Videóra vették

A következő állomáson leszálltak, visszamentek és videót készítettek a földön fekvő asszonyról. Mivel Bettina és párja is hallássérült kiposztolták a videót a Facebookra, leírták, hogy merre felé rögzítették a képsorokat.

Kitalálták a polgárőrök hol lehet az asszony

A videót meglátta a Pilisvörösvári Polgárőr Egyesület egyik tagja, Simon Gyula eredt a rejtély nyomába. A képsorok alapján kitalálta merre lehet a fekvő asszonyt.

Pókrócba bugyolálták

Azonnal keresni kezdte a nénit, hamarosan meg is találta a Pázmáneum vasúti megálló közelében. Értesítette a mentőket, és a rendőrséget. A kiérkező járőrökkel pokrócba bugyolálták a 80 éves nénit, és meleg teát próbáltak vele itatni.

Vásárolni indult

A néni egyedül él, reggel vásárolni indult, de valószínűleg leesett a magas töltésen és onnan már nem tudott szabadulni. Köszönjük a furcsa, de eredményes bejelentést, mert a néni reggelre biztosan teljesen kihűlt volna. A mentő kórházba szállította – írják az egyesület közösségi oldalán.

Nem sok volt vissza a néninek

A kirándulni induló hallássérült pár a figyelmességével megmentette egy ember életét. A néninek már nem sok lehetett vissza, hiszen ilyen hidegben gyorsan kihűl az emberi test.

Kiemelt kép: A néni mentésekor készült helyszíni felvételek – Forrás: Facebook/ Pilisvörösvári Polgárőr Egyesület