Az esztergomi rendőrök ezúttal egy szombathelyi családot vezettek ki az erdőből.

Bejelelentés érkezett

A rendőrségre 2022. február 5-én 18 óra körül érkezett bejelentés, miszerint három fő eltévedt Dobogókő és Pilismarót között az erődben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felvették a kapcsolatot a túrázókkal

A rendőröknek sikerült telefonon felvenni a kapcsolatot a túrázókkal, akik elmondták haladásuk irányát, illetve fényképet is tudtak küldeni a tartózkodási helyükről.

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

Megtalálták őket

Az esztergomi rendőröknek a képek alapján sikerült behatárolni a feltételezett pozíciójukat. A rendőrök a turistaútvonaltól még két kilométert gyalogoltak, mire sikerült rátalálni a három kirándulóra, írja a police.hu.

Rájuk sötétedett

A férfi elmondta, hogy hirtelen rájuk sötétedett, nem volt náluk lámpa, a kijelölt útról feltehetően letértek. Elmondta azt is, hogy korábban elesett, a térdét fájlalta. A rendőrök őt átkarolva segítették a haladásában, a saras, csúszós talajon.

FRISS!

Hamar jött a segítség

A családot a szolgálati autóba ültették, majd visszavitték őket Dobogókőre a gépkocsijukhoz. A szombathelyi család megköszönte a rendőrök segítségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó tartalmak:

Kiemelt kép: police.hu