A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár Szádvárhoz akart kirándulni, de Szögliget környékén eltévedtek.

Túrázás közben tévedtek el

A szlovák, illetve szlovák-brazil állampolgárságú pár 2021. október 21-én 18 óra 19 perckor telefonon jelezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy túrázás közben eltévedtek, feltehetően Szögliget környékén lehetnek. Rendőrök, erdészek, a mentőszolgálat munkatársai indultak felkutatni az eltévedt férfit és nőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrök elindultak felkutatni őket

A bejelentést követően a Szendrői Rendőrőrs munkatársai indultak a férfi és a nő felkutatására. A rendőröknek még sikerült telefonon kapcsolatba lépniük a párral, akik nem hallották a rendőrautó hangjelzését, illetve a fényjelzést sem látták, de tudtak küldeni egy fotót arról a helyszínről, ahol éppen tartózkodtak. Ezt követően a térerő megszűnt, az idő pedig haladt előre, a sötétedéssel együtt, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőrök a helyszínen:

Fotó: police.hu

Sikerült belőni a tartózkodási helyüket

Az Edelényi Rendőrkapitányság megerősítő erőinek és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársainak sikerült pontosítani az eltűntek lehetséges tartózkodási helyét.

Megtalálták őket

Az erőfeszítések 21 óra 45 perckor eredményt hoztak, az egyesített erők megtalálták az eltévedt párt. A készenlétbe helyezett mentőszolgálat munkatársainak szerencsére nem akadt dolguk.

Februárban a Bakonyban tévedtek el túrázók

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt a Bakonyban rekedt túrázókon segítettek a rendőrök és a helyismerettel rendelkező hivatásos vadász, akik kijuttatták ki az eltévedt párt az erdőből, ez még februárban történt.

Nem találták az erdőből kivezető utat

Mint megírtuk Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. február 19-én 19 óra 30 perckor egy nő bejelentést tett arról, hogy párjával a Bakonyban kirándultak, ahol időközben rájuk sötétedett, és nem találják az erdőből kivezető utat. A bejelentő elmondta, hogy Bakonykúti központjából gyalogosan indultak el, és a Burok-völgyben vannak.

Hamar megtalálták őket

A bajbajutottak a segélyhívást fogadó rendőrnek megadták a GPS-koordinátájukat, és a segítség megérkezéséig tartották a kapcsolatot. A helyszínre irányított körzeti megbízottak és a helyi hivatásos vadász egy órán belül megtalálták a túrázó párost az erdőben. Az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében visszaszállították őket a Bakonykútiban leparkolt autójukhoz. Az eset kapcsán senki nem sérült meg, írta meg akkor police.hu.

Kapcsolódó:

Tavaly év végén sziklafalon rekedt kirándulókat mentettek

Szintén itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy a Gaja-szurdok sziklafalán rekedt kiránduló testvérpárnak segítettek a katasztrófavédelem munkatársai Fejér megyében. Az eset még tavaly decemberben történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. Helyszíni fotó – Forrás: police.hu