Az 58 éves bárnai lakos – M. Péter – addig bántalmazta nevelőapját, amíg az belehalt sérüléseibe. A szörnyű eset részletei még az év elején láttak napvilágot, a férfi most emberölés miatt áll majd bíróság elé.

Három hónap után találták meg a holttestet

Az eset kapcsán a police.hu korábban azt írta: a rendőrség ügyeletére 2021. január 26-án tettek bejelentést, miszerint egy időskorú bárnai lakost régen láttak, lakóhelyén nem tartózkodik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy vita fajult el

A rendőrök akkor a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp megállapították, hogy az időskorú férfi még 2020 novemberében családi házában hangos szóváltásba keveredett nevelt fiával, aki ezután többször megütötte őt, és addig bántalmazta, amíg hozzátartozója a sérüléseibe belehalt. A terhelt ezután a holttestet az ingatlan melletti gödörbe tette és betemette, amelyet a rendőrök 2021. január 26-án megtaláltak. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így történt a gyilkosság

A gyilkosság részletei kapcsán a Bors azt írja, hogy Péter feltehetően bement a konyhába, ott pedig a neki háttal ülő, étkező, és agresszív magatartást tanúsító nevelőapját hólapáttal háromszor fejbe verte. Ezután a vádlott az előszobába ment, ott magához vett egy két kilogramm súlyú vasból készült mérlegsúlyt, majd azzal két erőteljes ütést mért a földön fekvő sértett fejére. Az ütések hatására a férfi koponyája betört és vérezni kezdett. Ezt követően a férfi a konyhában lévő vért egy vödör és egy rongy segítségével feltörölte, a rongyot a sértett szájába helyezte, a holttestet zsákokba burkolta, és egy zsinórral átkötötte. A vádlott a sértett holttestét a szomszéd telekre áthúzta, és egy gödörbe dobta, majd betemette.

Folytatta az életét

A borzalmas gyilkosság részleteiről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a férfi a gyilkosság után a kertbe vonszolta a nevelőapja holttestét, és a házuk melletti üres telken elásta. Ezután a férfi úgy folytatta az addigi életét, mintha semmi sem történt volna, dolgozott, sörözgetett és ápolta a súlyosan beteg édesanyját. Ha a férfit a nevelőapjáról kérdezték, akkor rendszerint kitérő válaszokat adott, és azt hazudta, Géza bácsi másik városban dolgozik.

Megtalálták a férfi holttestét

Fotó: police.hu

Értetlenül állnak a helyzet előtt a helyiek

“Egyszerűen sokkot kaptunk, amikor megjelentek a rendőrök” – mondta korábban a Borsnak M. Péter egyik munkatársa, aki hozzátette, hogy Peti aznap reggel még dolgozott, és semmi különöset nem láttak rajta, egyébként is szerinte a férfi mindig csendes természetű volt, sosem bántott senkit. A munkatárs arról is beszélt, hogy szerinte akkor már inkább Géza bácsi volt az agresszívabb, ugyanis megesett, hogy késsel kergette meg nevelt fiát és feleségét.

Videó a helyszínről:

Kérdezgettek Géza bácsi felől

A munkatárs akkor azt is elmesélte, hogy többször kérdezték Pétert a nevelőapja felől, de mindig azt válaszolta nekik, hogy Szegeden dolgozik. Mindketten kőművesek voltak, sokszor dolgoztak is együtt, Géza pedig az idős kora ellenére is vállalt munkákat, így nem is gyanakodtak semmi rosszra. “Azt a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk, hogy Peti ilyet tegyen” – mondta a munkatárs.

Ebben a házban történt a gyilkosság

Fotó: police.hu

Bejelentették Géza bácsi eltűnését

Ahogy teltek a napok-hetek, a helyieknek egyre gyanúsabbá vált Géza bácsi eltűnése, végül pedig az egyik helyi lakos jelentette is a férfi eltűnését, mert már jó ideje nem látták a nyugdíjast. “Már csak azért sem gyanakodtunk, mert velük lakott Peti anyukája, azaz Géza bácsi élettársa, Ica néni is, de ő sem szólt senkinek” – mondta, és hozzátette, hogy az szúrt szemet egyeseknek, hogy Géza bácsi jó ideje nem vette fel a nyugdíját, pedig nem éltek fényes életet, nagy szükségük volt a pénzre.

Icuka valószínűleg nem is tudott róla

A szomszédok azt gyanítják, hogy Péter beteg édesanyja nem is tudott az egészről. Az egyik helyi szerint Icu súlyosan beteg, és már hosszú ideje kórházban kezelték. Az utcabéli úgy tudja Péter látogatta édesanyját, de valószínűleg neki is azt mondta, amit a többieknek, hogy Géza bácsi vidékre ment dolgozni.

Gyakran ittak és veszekedtek.

Géza és Péter gyakran iszogattak, és ilyenkor többször előfordult, hogy veszekedtek egymással. A beteg édesanya nagyon szenvedett ekkor, két tűz közé került.

Most emeltek vádat

A férfi ellen most emeltek vádat, a vádiratban egyébként szerepel, hogy az agresszív, ittas nevelőapa megfenyegette az asszonyt és fiát, hogy álmában elvágja a torkukat. Mondandójának késekkel is nyomatékot adott. Ekkor a gyilkosnak még sikerült lenyugtatni az agresszív férfit, a késeket ugyan letette, de a fenyegetőzést nem hagyta abba, és az mondta, “Nem ússzátok meg, elvágom a nyakatokat, miközben alszotok” – mondta a nevelőapa, majd ezt követően történt a tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A vádlott – Forrás: police.hu