Három hónapon keresztül titkolta nevelő apja eltűnésének okait a bárnai M. Péter, aki a puszta kezével verte halálra a nevelőapját, a 75 éves Géza bácsit. A novemberben eltűnt férfi holttestére január 26-án találtak rá a rendőrök.

Ellepték a rendőrök a környéket

Alaposan felforgatták a kis és csöndes, Nógrád megyei Bárna települését a rendőrök, miután kiderítették, hogy az egyik helyi férfi meggyilkolhatta a saját nevelőapját. Mint írtunk róla, a nyomozók azért szállták meg a községet, mert az 58 éves M. Péter agyonverte a vele egy háztartásban élő nevelőapját, a 75 éves B. Géza bácsit – írja a Bors. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Eltüntette a holttestet

A nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a férfi a gyilkosság után a kertbe vonszolta a nevelőapja holttestét, és a házuk melletti üres telken elásta. Ezután a férfi úgy folytatta az addigi életét, mintha semmi sem történt volna, dolgozott, sörözgetett és ápolta a súlyosan beteg édesanyját. Ha a férfit a nevelőapjáról kérdezték, akkor rendszerint kitérő válaszokat adott, és azt hazudta, Géza bácsi másik városban dolgozik.

Megtalálták a férfi holttestét

Értetlenül állnak a helyzet előtt a helyiek

“Egyszerűen sokkot kaptunk, amikor megjelentek a rendőrök” – mondta a lapnak M. Péter egyik munkatársa, aki hozzátette, hogy Peti aznap reggel még dolgozott, és semmi különöset nem láttak rajta, egyébként is szerinte a férfi mindig csendes természetű volt, sosem bántott senkit. A munkatárs arról is beszélt, hogy szerinte akkor már inkább Géza bácsi volt az agresszívabb, ugyanis megesett, hogy késsel kergette meg nevelt fiát és feleségét.

Kérdezgettek Géza bácsi felől

A munkatárs azt is elmesélte, hogy többször kérdezték Pétert a nevelőapja felől, de mindig azt válaszolta nekik, hogy Szegeden dolgozik. Mindketten kőművesek voltak, sokszor dolgoztak is együtt, Géza pedig az idős kora ellenére is vállalt munkákat, így nem is gyanakodtak semmi rosszra. “Azt a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk, hogy Peti ilyet tegyen” – mondta a munkatárs.

Ebben a házban történt a gyilkosság

Bejelentették Géza bácsi eltűnését

Ahogy teltek a napok-hetek, a helyieknek egyre gyanúsabbá vált Géza bácsi eltűnése, végül pedig az egyik helyi lakos jelentette is a férfi eltűnését, mert már jó ideje nem látták a nyugdíjast. “Már csak azért sem gyanakodtunk, mert velük lakott Peti anyukája, azaz Géza bácsi élettársa, Ica néni is, de ő sem szólt senkinek” – mondta, és hozzátette, hogy az szúrt szemet egyeseknek, hogy Géza bácsi jó ideje nem vette fel a nyugdíját, pedig nem éltek fényes életet, nagy szükségük volt a pénzre.

Icuka valószínűleg nem is tudott róla

A szomszédok azt gyanítják, hogy Péter beteg édesanyja nem is tudott az egészről. Az egyik helyi szerint Icu súlyosan beteg, és már hosszú ideje kórházban kezelték. Az utcabéli úgy tudja Péter látogatta édesanyját, de valószínűleg neki is azt mondta, amit a többieknek, hogy Géza bácsi vidékre ment dolgozni.

Most tudta meg

Icuka csak most, alig egy hete ment haza egy időre, de amikor megtudta, hogy mi történt, olyan rosszul lett, hogy a mentősök visszavitték a kórházba.

Gyakran ittak és veszekedtek.

Géza és Péter gyakran iszogattak, és ilyenkor többször előfordult, hogy veszekedtek egymással. A beteg édesanya nagyon szenvedett ekkor, két tűz közé került. Pétert azóta elszámoltatták a rendőrök, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Letartóztatás – Forrás: Police.hu