Hét méter mély kút fenekén küzdött az életéért a Borsod megyei Edelényben egy idős férfi, aki egy óvatlan vízmerítés során zuhant bele a mélységbe. A kerekes kút alja jéghideg vízzel volt tele, a 82 éves Béla bácsin pedig csak egy trikó volt.

Kútból akart meríteni

Egyedül volt otthon a 82 éves Béla bácsi, amikor úgy döntött, kimegy a ház melletti kerekes kúthoz vizet meríteni. Eddig tisztázatlan okok miatt az idős férfi a 7 méter mély, jéghideg vízzel teli kútba zuhant, és történt mindez úgy, hogy a férfin csak egy trikó volt – írja a Blikk.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Edelényben zuhant bele a kútba

Segítséget kértek a szomszédtól

“Zokogva rohant át a szomszédom, hogy kútba zuhant a férje, ott talált rá” – mondta a lapnak a szemközti szomszéd, miközben ő is a könnyeivel küzdött. Ezt követően a szomszéd azonnal hívta a 112-t, és amikor kiértek a rendőrök, tőle vitték át a létrát is.

Törzszászlós indult menteni

A bejelentést követően elsőként ért ki a helyszínre Hevele István törzszászlós, Baricska Gergely járőrtársával, de mint István mondja, szörnyű látvány fogadta őket. “Láttuk az idős férfit odalent, csak a feje búbja emelkedett ki a vízből. A tudat, hogy a mélyben, a hideg vízben van egy ember és mi tehetetlenek vagyunk, teljesen elborzasztott” – mesélte István, aki hozzátette, látta Béla bácsin, hogy minden erejével küzd az életben maradásért.

Nem akarta feladni

A törzszászlós felidézte, hogy Béla bácsi minden erejét összeszedve igyekezett a falba kapaszkodni. Egy ponton a férfi fel is nézett rájuk, de a rendőr látta rajta, lassan elhagyja az ereje, a feje néha-néha bele is billent a vízbe. Az eset során a férfi egyszer sem szólalt meg, egy hang nem hagyta el a száját, és ebből István tudta, ha nem segítenek neki azonnal, akkor nagyon nagy baj fog történni.

Létrával másztak le hozzá

A szomszédnak sikerült gyorsan előhoznia egy létrát, amelyet le is engedtek az idős férfihoz, azonban a létra nem ért el hozzá. Ezért a rendőr nem is gondolkodott sokáig, és lemászott, hogyha szükséges, akkor az addigra már mozgásképtelen férfi fejét a víz felett tudja tartani.

Ébren tartották

“Folyamatosan beszéltünk hozzá, a társammal együtt próbáltuk tartani a lelket benne, kérve, semmiképpen ne adja fel” – mondta a rendőr, aki pontosan tudta, hogy ez az egyetlen esélyük, ha ébren tartják, és nem hagyják lankadni a figyelmét. István azt is elmondta, fél méterre sikerült megközelítenie Béla bácsit, és látta rajta, ez talán reményt ad neki.

Katasztrófavédők érkeztek a helyszínre

Az idős férfit végül a katasztrófavédők hevederek segítségével tudták kihalászni a mélységből, de Béla bácsi annyira kihűlt, hogy a felszínen sem tudott megszólalni. A mentők szerint ekkor 25 fok volt a testhőmérséklete.

40-50 percet is ott lehetett

A lap úgy tudja, utóbb úgy számolták, hogy a férfi 40, de akár 50 percet is eltölthetett a jéghideg vízben. Valóságos csoda, hogy a férfinak sikerült életben maradnia. Béla bácsit életveszélyes állapotban vitték kórházba, a családját sokkolták a történtek.

Kész csoda, hogy sikerült a mentés

 Hevele István törzszászlós szerint kész csoda, hogy ennyi ideig sikerült a férfiban tartaniuk a lelket. A hős rendőr reméli, jóra fordulnak Béla bácsi dolgai, és amint lehet, majd meglátogathatja őt személyesen. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: BudaPestkörnyéke