Rendőrök leptek el egy dabasi házat, miután jelzést kaptak, egy ott lakó áramot vezetett a kerítésébe.

Áramot vezetett a kerítésbe

A rendőrséget 2022. február 2-án értesítette egy helybéli, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésbe. Előző este kapujának kilincsére fogva bizsergést érzett és a kiskapu nyitáskor szikrázott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Levágták, de másnap megint ott volt

Az áramszolgáltató munkatársai még aznap este kiszálltak a helyszínre és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve, az ott lakóval nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget.

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

Jöttek a rendőrök

A rendőröknek rövid úton sikerült felvenni a kapcsolatot a házban lakó 66 éves férfivel, aki a helyszínen úgy nyilatkozott, vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt tette, amit tett. Későbbi kihallgatásakor már kevésbé volt beszédes, jegyzőkönyvbe rögzített vallomást nem tett, írja a police.hu.

Rézveteték

A helyszínen kiderült, egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot. A rendőri intézkedés idején a kerítésben 8 A áramerősséget, valamint 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató helyszínre kért munkatársai.

Felvétel a helyszínről:

Fotó: police.hu

Szándékos veszélyeztetés

Az idős férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg, vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu