Január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat.

Drónnal keresték az eltűnt túrázót

A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és a drónunnal vettek részt a keresésben, derül ki a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebookon közzétett posztjából.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Fotó a helyszínről:

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt térerő

Mint írják a hölgyel folyamatosan kapcsolatban voltak telefonon, de térerő hiányában csak szófoszlányokat lehetett hallani.

Végül rátaláltak

„A helyszínen drónunkat a magasba küldve és pásztázva sikerült rábukkanni a kihűléssel fenyegetett, fáradt, kétségbeesett természetjáróra.” – olvasható a posztban.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Jöttek a mentők

A mentőcsapatok kiérkezéséig a drónnal 50 m-es magasságban a hölgy felett lebegtek, így mutatva a pontos helyet, ahová a segítségnek minél hamarabb meg kellett érkeznie.

Nem történt nagy baj

„Szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt, hála a solymári lakosoknak és a helyi vállalkozóknak, valamint a MyActionCam csapatának, akik megteremtették a drón megvásárlásának lehetőségét.” – írják.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Itt a teljes poszt:

Kiemelt kép: Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület