November óta se éjjele, se nappala nincs a Szolnokhoz közeli Kétpón élő Máriának. Azóta próbál a nyomára bukkanni édesanyja hamvainak, amiket valószínűleg a szolnoki kórházban elkevertek. Így Mária még végső búcsút sem tud venni imádott anyukájától. Az esetet bonyolítja, hogy a 88 éves halott néni iratai is eltűntek. A rendőrség szerint nem két, hanem három beteget cseréltek össze a szolnoki kórházában.

Összecseréltek két beteget

Mint megírtuk, összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felhívta a kórházat

Csomor Mária még november végén felhívta a szolnoki Hetényi Géza kórházat, ahol Covidos édesanyját kezelték, és érdeklődött rokona állapotáról. „Jöjjön nyugodtan, az édesanyja már meggyógyult a koronavírusból, felkerült hozzánk a belosztályra. Jól van, épp az előbb etettem meg levessel, és holnap is én adom majd neki az ebédet” – mondta az asszonynak az ápoló.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Idegen nő feküdt az ágyban

Másnap az asszony vitte a kórházba az édesanyja kedvenc süteményét, a kedvenc gyümölcsét. Azonban amikor a nővér odavezette az ágyhoz, egy idegen nő, a 92 éves Ilonka néni nézett vissza rá.

Napokkal előtte meghalt

„Kiderült, hogy a 88 éves anyukám már napokkal előtte meghalt. Ráadásul összecserélték a kórlapját Molnár néniével, akinek a lánya már el is hamvasztatta az én édesanyámat” – mondta az eset után Csomor Mária.

Nyomoz a rendőrség

Az ügyben azóta is rendőrség is nyomoz. Nem kizárt, hogy több beteg hamvait is összekeverték, és volt, aki nem a saját halottját temette el, hanem akár Mária édesanyját.

Szólt, hogy más fekszik az ágyban

„Amikor megláttam, hogy ki fekszik az ágyban, azonnal szóltam, hogy ez a beteg nem az én hozzátartozóm, de nem akarták elhinni. Még a rendőrséget is fel kellett hívnom. A főorvos csak akkor hitt nekem, amikor a telefonomból megmutattam a mama képét. Ekkor megkérdezték tőlem, hogy akkor ki fekszik az ágyon?” – mondta Mária.

Hebegtek-habogtak

„Szerencséjük volt, mert felismertem M. nénit. Ezt letisztáztuk, de akkor hol van az én anyám, szegeztem nekik a jogos kérdést. Fogalmuk nem volt róla, annyit hebegtek-habogtak, hogy valószínűleg összecseréltek három beteget”.

A Covid-osztályon halt meg

Miután hiába várt, nem kapott semmiféle értesítést édesanyjáról, újra bement a kórházba, ezúttal az igazgatóhoz. Itt kiderült, hogy Mária édesanyja a Covid-osztályon halt meg. „Ez azért érdekes, mert telefonon mindennap érdeklődtem, és rendszeresen megnyugtattak, hogy jól van. Most nem elég, hogy elbúcsúzni nem tudtam tőle, de a hamvait sem kaptam meg a mai napig”.

Három beteg hamvait cserélhették össze

Az asszony azt mondja, a halotti anyakönyvi bizonyítványt is utólag állították ki. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, már őt is kihallgatták. Máriának azt mondták a rendőrségen, hogy három beteg hamvait összecserélték. A szolnoki betegcseréről szóló cikkeinket ide kattintva tudod elolvasni.

A másik néni is meghalt

„Kiderítettem, M. néni is meghalt, de a papírjain olyan gyógyszerek vannak, amiket sosem szedett. Közben anyukámnak a papírjára is olyanokat írtak fel, amikhez köze nem volt. Akkor kinek a kórlapja van nálam és M.-éknél? – teszi fel a kérdést Mária.

Kegyeleti jogsértés

A gyászoló nő ügyvédet fogadott, hogy segítsen neki kideríteni az igazságot. „Nagyon bízom benne, hogy a rendőrség kinyomozza, hogy hova tűnt Mária édesanyjának az urnája, illetve kinek adták ki a hamvakat. Azt is szeretnénk elérni, hogy kiderüljön, melyik sírhelyen fekszik, és ha ez megvan, szolgáltassák vissza. Ami történt, az kegyeleti jogsértés” – mondta a Blikknek Mária ügyvédje, dr. Lichy József.

A kórház nem nyilatkozik

A rendőrség jelenleg gondatlanságból elkövetett intellektuális közokirat-hamisítás ügyében nyomoz. A lap kereste az érintett kórházat, ez idáig azonban nem kaptak semmilyen választ. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: szolnoki Hetényi kórház – Forrás: htg.hu