Rendőrségi nyomozás indult a szolnoki betegcsere ügyében. Az elhunyt asszony lányát már kihallgatták a rendőrségen, ő úgy tudja, nem két, hanem három beteget is összecserélhettek a Hetényi Géza Kórházban. Minden esetre Mária még most sem tudja, hol lehetnek édesanyja földi maradványai, akit a családja engedélye nélkül hamvasztottak el.

Összecseréltek két beteget

Mint megírtuk összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felhívta a kórházat

Csomor Mária múlt hétfőn felhívta a szolnoki Hetényi Géza kórházat, ahol Covidos édesanyját kezelték, és érdeklődött rokona állapotáról. „Jöjjön nyugodtan, az édesanyja már meggyógyult a koronavírusból, felkerült hozzánk a belosztályra. Jól van, épp az előbb etettem meg levessel, és holnap is én adom majd neki az ebédet” – mondta az asszonynak az ápoló.

Idegen nő feküdt az ágyban

Másnap az asszony vitte a kórházba az édesanyja kedvenc süteményét, a kedvenc gyümölcsét. Azonban amikor a nővér odavezette az ágyhoz, egy idegen nő, a 92 éves Ilonka néni nézett vissza rá.

Napokkal előtte meghalt

„Kiderült, hogy a 88 éves anyukám már napokkal előtte meghalt. Ráadásul összecserélték a kórlapját Molnár néniével, akinek a lánya már el is hamvasztatta az én édesanyámat” – mondta a naphire.hu-nak Csomor Mária.

Kihallgatták a rendőrségen

A gyászoló asszonyt a napokban beidézték a szolnoki rendőrségre, ahol kihallgatták. Mária ott is elmondta, hogy addig nem nyugszik, míg nem derült ki, hogy hol van az édesanyja.

Több beteget is összekeverhettek

„A kórházban még mindig nem tudták megmondani, hol van. Se a holttestét, se a hamvait, se a papírjait nem kaptam meg. Ráadásul az ápolók elmondása szerint nem két, hanem három beteg papírjait keverték össze” – mondta az asszony.

Szülei együtt nyugodtak volna

A gyászoló asszony korábban úgy tervezte, ha meghal az édesanyja, Kétpón, koporsóban temeti el az édesanyját, ahogy az édesapját is abban kísérték az utolsó útjára.

Csak kérdések vannak

„Sok kérdés vár még megválaszolásra. Melyik osztályon és milyen betegségben halt meg a Mama? Hol van a holtteste? Ha elhamvasztották, hol vannak a maradványai? És legfőképpen mikor és hogyan adhatom meg neki a végtisztességet?” –  tette fel kérdésit Csomor Mária.

Zűrzavar és düh

Az asszony azt mondja, zűrzavar és düh van benne. Úgy érzi sosem bocsájtja meg a kórháznak, hogy ilyen helyzetbe hozták. Már abban sem biztos, hogy ha egyszer megkapja édesanyja hamvait, akkor azok valóban családtagja földi maradványai lesznek.

Nincs felelős

Egyelőre nincs felelőse a botrányos esetnek. A kórház nem válaszol a sajtó megkeresésére, azt mondják, folyik egy belső vizsgálat, amelynek lázártáig nem áll módjukban nyilatkozni. Talán a rendőrség majd kideríti, mi is történt valójában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: szolnoki Hetényi Géza Kórház – Forrás: hgk.hu