Hatalmas csattanásra ébredt annak a háznak a tulajdonosa, amelybe kedd hajnalban belecsapódott egy migránsokat szállító kisbusz. A balesetben 7 ember meghalt. Marika azt mondja, azt a látványt, amely a háza előtt fogadta őt, soha nem feledi el.

Baleset Mórahalmon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, hét ember halt meg, négy pedig megsérült, miután egy illegális migránsokat szállító autó egy háznak ütközött és felborult kedd éjfélkor Mórahalmon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerb sofőr vezette az autót

Az autó fölött a szerb férfi elveszítette az irányítást: előbb hatalmas sebességgel a Mórahalom főútján álló virágüzlet falába fúródott, végül a szomszédos lakóház kapujánál, az oldalára borulva állt meg. A sofőrrel együtt négyen úszták meg élve a tragédiát. Az embercsempészt többek között halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítják.

Igazoltatni akarták a rendőrök

A szörnyű baleset azután történt, hogy a rendőrök egy embercsempészt akartak igazoltatni, de ő inkább beletaposott a gázba.

Csattanást hallott

„Még nem aludtam, amikor meghallottam azt a borzalmas csattanást. Kinéztem az ablakon és szörnyű látvány tárult elém. Autónak már nem nevezném, amit láttam. Az egyik sérült Allahhoz imádkozott és a barátját siratta, egy másik férfi megtett néhány lépést, aztán ordítva esett össze a fájdalomtól” – mondta a Blikknek a ház lakója.

Nem felejti el, amit akkor látott

„Azt a képet soha nem felejtem el. Hét holttest hevert az ablakom alatt. Az egyikük vérét még csak most takarították fel nemrég” – mondta könnyeivel küszködve Varga Jenőné Marika.

Nem engedték ki a házból a családot

A lap azt írja, a házban hárman élnek együtt, a lánya és az unokája is otthon volt. Marika szerint a sofőr látszólag nem sérült meg annyira, őt és a másik három életben maradt menekültet elvitték. A házban élőket nem engedték ki az utcára, sokáig még az erkélyajtót sem nyithatták ki.

17 éve működik a virágbolt

A virágbolt, amelyet szintén megrongált az autó 17 éve működik a Csongrád megyei városban. A tulajdonos azt mondta, várja az igazságügyi szakértőket, hogy felmérjék a károkat.

A rendőrök szóltak a tulajdonosnak

„A raktáramba repült bele a hátuljával az a kocsi. Egy hatalmas fatáblával takartuk el a lyukat. Próbáljuk a jelenlegi állapotát megóvni és nagyon várom, hogy az igazságügyi szakértő kiérkezzen és felmérje a károkat. Éjjel hívtak fel a rendőrök, mi pedig azonnal idesiettünk.” – mondta a virágbolt tulajdonosa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu