Egy 100 kilós szovjet bombát találtak Budapest 3. kerületében, a Bojtár utcában. A bombának gyújtószerkezete nem volt, így azt el is szállították, számolt be ról a Magyar Honvédség tűzszerészete a közösségi oldalon.

Elszállították

A bejegyzésben azt írták: “Alakulatunk katonái elszállították a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítés céljából.A Magyar Rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére elrendelt állampolgári korlátozásokat” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a bombáról:

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kiemelés

Tavaly nyáron Angyalföldön találtak bombát

A BudapestKörnyéke.hu írta meg, hogy bombát találtak Budapesten, a 13. kerületben, az eset még tavaly júliusban történt. A II. világháborús bombát Angyalföldön egy Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen fedezték fel. A police.hu akkori közlése szerint tűzszerészeti munkálatok, lakosságvédelmi intézkedés, valamint forgalmirend-változás bevetésére is szükség volt.

Veresegyházon is bombát találtak​

A Magyar Honvédség tűzszerészei hatástalanították a Veresegyházon szerdán előkerült világháborús bombát – közölte a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje. A robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.

Földmunkák közben találták a bombát

Pest megyei településen, a Sport utcában közterületen, földmunkák közben került elő a robbanótest, amelynek orrgyújtószerkezete élesített volt – Gajdos Milán.

Ez is érdekelhet:

30 embernek kellett elhagynia a területet

A tűzszerészek sikeresen eltávolították a FAB-100-as típusú 100 kilogrammos szovjet légibomba orrgyújtószerkezetét. A művelet idejére összesen 30 embernek kellett elhagynia a területet. A rendőrség a korábban elrendelt korlátozásokat feloldotta.

Bombák a Dunában

Júniusban, a Lánchíd felújításánál két bombát is találtak. A tűzszerészek mindkét robbanóeszközt kiemelték a Dunából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred