Megalázták súlyos beteg édesanyját a fővárosi Jahn Ferenc kórház intenzív osztályán – ezt állítja az azóta elhunyt asszony lánya. A család a méltatlan bánásmód miatt panaszt tett az inztézmény igazgatójánál. Az osztály egyik dolgozója azt mondta az RTL Híradónak, két nővér durvasága neki és kollégáinak is feltűnt, de nem mertek szólni. A kórház kérdésünkre azt közölte: belső vizsgálatuk szakmai hiányosságot nem állapított meg.

Tüdőbetegsége volt

A nő az RTL riportjában arról beszélt, hogy az édesanyjának súlyos COPD-s betegsége volt, (krónikus obstruktív tüdőbetegség) a kórházba kerülve pedig gyakorlatilag azonnal lélegeztetőgépre került, – amin két hétig volt – majd peidg légcsőmetszést hajtottak végre rajta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudott kommunikálni

Az idős asszony ezután nem volt képes kommuniálni, teljesen legyengült, lánya szerint pedig alig foglalkoztak vele. A nő két nővér durvaságáról is beszélt a riportban, minderre pedig két kórházi dolgozó, a névtelenség megőrzése mellett is ráerősített a csatorna kérdésére. Ők azt mondták, hogy a nővérek viselkedése nekik is feltűnt, de szólni nem mertek.

A kórházban többen tudtak róla

“Ez a hallgatás és csend, ami az ilyen események körül van … én is, mi is hibásak vagyunk abban, hogy ezt eltűrjük” – mondta eltorzított hangon, a névtelenül nyilatkozó személy.

Hazavitte az édesanyját

A nő azt követően döntött úgy, hogy hazaviszi az édesanyját, hogy olyanokat mondtak neki, nem érdemes az édesanyjával foglalkozni, mert úgyis meg fog halni.

Zúzódásokat talált az édesanyján

A döbbenetes események ezzel azonban nem értek véget, ugyanis a nő az édesanyján zúzódásokat, valamint felfekvésből származó sebeket talált, illetve az édesanyja maga is azt mondta neki, hogy bántalmazták.

Enni, inni is alig kapott

Az idős asszonyt a családtagok rendszeresen látogatták a kórházban, aki folyamatosan próbálta jelezni, hogy nem adnak neki inni és enni sem kapott eleget. A családtagok a kórházban egy elvileg steril tálat is lefotóztak, amiben egy döglött poloska lebegett. Ezt az RTL Híradójában be is mutatták.

A nővérek embertelen viselkedése

A nő lánya a riportban arról is beszélt, hogy a nővérek egy eset során azon nevetgéltek, hogy most már végre meg fog fulladni. A nő panaszt tett a kórháznál, de érdemi választ nem kapott. Az RTL Klub viszont igen: azt mondták, belső vizsgálat volt, de nem találtak szakmai szabálytalanságot. A bántalmazásról nem volt semmi a válaszban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A sokkoló riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL Klub videorészlet