Május 18-án, azaz kedden tartotta az előkészítő ülését a Miskolci Törvényszék annak a 13 éves fiúnak az ügyében, aki két évvel ezelőtt szennyvízaknába dobta a hároméves öccsét Taktaharkányban. A fiatal tinédzser azért követte el a szörnyű tettét, mert féltékeny volt a kicsire, mert amíg neki a kukából kellett ennie, addig a páréves gyerekről rendesen gondoskodtak a szülei. Feltehetően ezért is tagadta le bűnösségét a 13 éves fiú.

Megkezdődött a per

A Miskolci Törvényszéken május 18-án vették elő annak a különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt 13 éves fiúnak az ügyét, aki egy szennyvízaknába dobta a 3 éves öccsét a Borsod megyei Taktaharkányban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a tragédia

Tagadta bűnösségét

Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a fiú tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította, hogy még csak el sem követhette a gyilkosságot, mert otthon sem volt, amikor a tragédia történt. Hozzátette, hogy az ügyészség a 13 éves fiúra kiszabható legsúlyosabb büntetést, vagyis négy év javítóintézeti nevelés kiszabását kérte.

7 testvér élt együtt

A 13 éves fiú az édesanyjával, annak élettársával és hat kiskorú testvérével élt együtt egy családi házban. A végzetes napon a fiú szülői felügyelet nélkül kint játszott az udvaron a testvéreivel és unokatestvéreivel. A gyermekek között ott volt a hároméves unokaöccse is.

Féltékeny volt

A fiatal tinédzser féltékeny volt a 3 éves öccsére, mivel amíg neki a kukához kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig a kistestvére mindent megkapott, amire egy gyereknek szüksége volt.

Bedobta az aknába

Játék közben a 13 éves fiú levette az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd bedobta kistestvérét a fekáliával teli derítőbe. Ezután visszarakta tetőt, és egy biztosító követ tett rá, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a házba.

Ott volt a gyerek cipője

Miután több órával később feltűnt a szülőknek, hogy eltűnt a gyermekük, keresni kezdték, és az akna mellett meg is találták a kisgyermek cipőjét. Ezután átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

Fulladásban halt meg

A vádirat szerint a gyermek halálát fulladás okozta. Életének megmentésére csak akkor lett volna némi esély, ha az előtt kimentik, mielőtt a feje elsüllyedt volna.

Négy évet kértek rá

Az ügyészség a 13 éves kisfiúra kiszabható legsúlyosabb büntetést, négy év javítóintézeti nevelés kiszabását kérte arra az esetre, ha változtat a vallomásán, és a váddal egyezően mindent bevall. A bíróság 2021. június 15-én kezdi meg az ügy tárgyalását, ahol várhatóan a fiú és az ügyészség által megjelölt tanúk kihallgatására kerül majd sor. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Mihádák Zoltán