Szennyvízaknába dobta 3 éves öccsét egy 14 évesnél fiatalabb fiú. A kisfiú holttestét több óra múlva találták meg.  Az áldozat testvérét letartóztatták.

Féltékeny volt öccsére

A fiatal fiú családjával egy Szerencs közeli településen élt. A fiú nagyon féltékeny volt a 3 éves öccsére, akivel féltestvérek voltak.

Játék közben dobta be a testvérét az aknába

Tavaly áprilisban a házuk udvarán játszottak, az unokatestvérük is velük volt. Játék közben a fiú levette a szennyvízakna fedelét, öccse kezét és lábát megfogta, és bedobta oda a kisfiút. Ezután, anélkül, hogy bárkinek szólt volna, lezárta az emésztőgödör tetejét és bement a lakásba.

Megfulladt az aknában

A kisfiú holttestét csak több óra múlva találták meg, a gyerek megfulladt az aknába.

EZ IS ÉRDEKELHET! Halálos baleset a kalandparkban! Egy 16 éves fiú vesztette életét, amikor egy kidőlt fa a földre rántotta a kötélpályát

Eljárás indult a testvér ellen

A fiatal fiú ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy elleni emberölés miatt indult eljárás.

NE HAGYD KI! Meglőtte a rendőr a vadászt: véletlenül húzta meg a ravaszt, az ablakon keresztül érte a férfit a halálos lövés

Maximum 4 évet kaphat

A fiú maga sem töltötte be a 14. évet, ezért maximum négy évet kaphat. Mivel korábban elszökött otthonról, az ügyészség szerint tartani kell attól, hogy ezt máskor is megteszi, ezen felül, szintén az az ügyészség szerint, az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén befolyásolja a tanúkat, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követ el.

Letartóztatták a fiút

A bíróság egy hónapra elrendelte a fiú letartóztatását. A fiatal fiú ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy elleni emberölés miatt indult eljárás.

EZ IS ÉRDEKELHET! Korábban összeverték a postán a napokban elhunyt magyar bokszbajnokot

Kiemelt kép: illusztráció