Életének 64. évében váratlanul elhuny a Budapesti Honvéd legendája, a világbajnoki ötödik és kilencszeres magyar bajnok Danyi Jenő – tudatta kedden a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

Megverték a postán

A szerdai Blikk azt írja, az egykor ünnepelt sportolót megverték a postán, sorban állás közben. Az eset még hetekkel ezelőtt történt, ám testvére, Dani Gyula szerint a támadás hozzájárult fivére halálához.

Kíméletlenül bántak el vele

„Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta. Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!”

EZEK A KÉKVILLOGÓ LEGFRISSEBB HÍREI

Két infarktusa is volt

Danyi, aki civilben hentesként dolgozott, még évekkel ezelőtt két agyi infarktuson is átesett, de a lap szerint rokkantnyugdíjasként is megküzdött a nehézségekkel. Sokat betegeskedett, a postai incidens után más probléma miatt került kórházba, ám testvére szerint a verés miatt rosszabbodott az állapota, és nem lehet kizárni, hogy szerepet játszott a halálában, ezért feljelentést tett.

A támadás hozzájárult a halálához?

 Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárult ahhoz, hogy rosszabbodjon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelentést tettem a rendőrségen, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak – mondta a könnyeivel küszködve Danyi Gyula. – Itthagyott minket Jenő, Annával, a testvéremmel nincs nyugodalmunk, nem ezt a halált érdemelte.

A gyászoló család képtelen feldolgozni a tragédiát

– Nehéz szavakba önteni a fájdalmunkat. Sokat szenvedett Jenő, az utolsó napokban sajnos már kommunikálni sem tudott velünk, rossz volt őt így, ebben a kiszolgáltatott állapotban látni – mondta Danyi Gyula a lapnak.

FRISS! Különös kegyetlenséggel végzett édesanyjával egy mohácsi tanár: korábban álorvosként próbált szerencsét külföldön

Papp László volt az edzője

Danyi Jenőnek a legendás, háromszoros olimpiai bajnok Papp László is volt az edzője. A sportág első számú hazai ikonja rendkívül tehetségesnek tartotta tanítványát. Volt olyan, hogy a magyar bajnokságon sérülten versenyzett, így csak az egyik kezét tudta használni, mégis aranyérmes lett.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD! Csicskáztatásként élte meg idős, beteg szülei gondozását, ezért élettársával közösen végeztek a házaspárral, majd rájuk gyújtották a házat

Nyomozás indult

A rendőrség október 16-án rendelt el nyomozást súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ám úgy tudják, nem szeptemberben, hanem korábban történt a bántalmazás.

Kiemelt kép: Illusztráció