Tényleges életfogytig tartó fegyházra, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki kivégezte a párjával az élettársa szüleit két évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen. A szülei ellen elkövetett bűncselekménnyel szintén megvádolt nő meghalt, ezért ellene megszüntették az eljárást.

Az idős házaspárnak többféle betegsége volt

A nő évek óta gondozta a 78 éves édesanyját és a 86 éves édesapját Hódmezővásárhelyen.  Az idős házaspár betegségük miatt részben ágyhoz kötötten éltek, részben pedig nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek.

Italozott a nő

A nő egy idő után egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket és a korábbi alkoholfogyasztása is rendszeressé vált, főleg azt követően, hogy élettársa a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött a börtönből való szabadulása után.

EZ IS ÉRDEKELHET! Különös kegyetlenséggel végzett édesanyjával egy mohácsi tanár: korábban álorvosként próbált szerencsét külföldön

„Csicskáztatás”

A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte, amin a férfi felidegesítette magát és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik.

EZ IS ÉRDEKELHET! „Rasszista vagyok, vissza fogok jönni suli után, megvárlak titeket és elintézlek!” – roma származásuk miatt gázfegyverrel fenyegetett meg a két iskolás fiút a férfi

Baltával vágta fejbe édesapját

2018 májusában mind a ketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra körül a nő kicsalta édesapját a konyhába, hátulról leütötte egy kisbaltával, majd a földre kerülve még tizennégyszer fejen ütötte.

Az ágyban ölték meg az idős asszonyt

Édesapja bántalmazása alatt a nő leszorította a földre az apja nyakát, hogy ne tudjon védekezni. Az idős férfi néhány percen belül meghalt. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt legalább nyolc alkalommal nagy erővel a baltával fejen ütötte.

Fel akarták gyújtani a házat

A szülők halála után az elkövetők elloptak 80 ezer forintot, majd elhatározták, hogy felrobbantják a házat. Kinyitották a konyhában levő gázpalackot, meggyújtották, azonban a robbanáshoz szükséges mennyiségű gáz már nem volt a palackban, így csak kisebb tűz keletkezett.

Szórakozni mentek

Ezután az elkövetők elégették a ruhájukat és elmentek a városba szórakozni, majd miután másnap hajnalban a házba visszaértek, észlelték, hogy az nem égett le.

A szomszéd hívta a tűzoltókat

Ezért ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, amit meggyújtottak. A gomolygó füstöt egy szomszéd vette észre, ő értesítették a tűzoltókat, akik megtalálták a holttesteket.

Tényleges életfogytiglanra ítélték

Az 55 esztendős férfi az előkészítő ülésen elismerte a gyilkosságokat, de hangsúlyozta, élettársa nem kérte a szülei megölésére, a nő ártatlan a bűncselekményekben. A nő időközben meghalt, így ellene megszüntették az eljárást.  A tényleges életfogytiglanra ítélt férfi és védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kiemelt kép: az idős házaspár lakása a tűzeset után – Forrás: police.hu