Gázfegyverrel fenyegetett meg két iskolából hazafelé tartó gyereket egy férfi. A iskolásokkal az volt a baja, hogy roma származásúak. Vádat emeltek a férfi ellen.

Barátnőjét vitte az iskolába

A 32 éves férfi fél nyolc körül kocsival vitte el barátnőjét az egyik gyöngyösi szakiskolába, ahol az épület előtt meglátta a lány egyik roma származású osztálytársát, valamint annak barátját, akit szintén romának vélt.

Megfenyegette a két fiút

A férfi kihajolt a kocsi ablakán és kiszólt a két 15 éves fiúnak, hogy „valami gond van?”, majd fenyegetően közölte: „rasszista vagyok, vissza fogok jönni suli után, megvárlak titeket és elintézlek!”

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Az sem volt biztos, hogy megéli a holnapot” – édesanyját és 4 éves fiát gázolta el egy felelőtlen sofőr a zebrán, az autós segítségnyújtás nélkül továbbhajtott

Tanítás végén visszament

Nyomatékul pedig mutatóujját a két diákra emelte. A tanítás végeztével megismétlődött az eset. Az elkövető gázpisztolyt fogott a hazafelé tartó fiúkra a kocsija ablakából. A két gyerek nagyon megrémült, mert éles lőfegyvernek nézték a fegyvert.

FRISS! A legfrissebb baleseti hírek a Kekvillogo.hu-n, kattints!

Másnap újra zaklatta a fiúkat

A férfinak azonban ez sem volt elég, ugyanis másnap reggel vélt, illetve valós roma származásuk miatt újból zaklatta a kiskorú fiúkat, akikre mozgó kocsijából rákiáltott, hogy „rasszista vagyok, találkozunk”, majd gyorsan továbbhajtott.

Beismerte bűnösségét

A 24.hu azt írja, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A járási ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a férfira két rendbeli, fegyveresen elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt. 

Vádat emeltek ellene

Fegyveresen elkövetett közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási ügyészség a 32 éves mezőtárkányi férfival szemben.

EZ IS ÉRDEKELHET! Ledarálta a vonat az autót, valóságos csoda, hogy az utolsó pillanatban ki tudott ugrani a sofőr

Kiemelt kép: illusztráció