Meghalt egy 27 éves férfi a „Bika” nevű dizájnerdrog miatt Heves megyében. A fiatal férfi 4 gyermek édesapja volt. Szeptemberig Magyarországon 21 áldozatot szedett ez a kábítószerfajta.

A polgármester közölte a hírt

Bükkszentmárton polgármestere a Facebook-oldalán adott ki tájékoztatást a szomorú ügy kapcsán: ,,Sajnálattal közlöm, hogy településünkön is megjelent a ‘Bika’ elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került…”

Elfogták a terjesztőt

A polgármester azt is írta, hogy a kábítószer terjesztésével gyanúsított férfit a bélapátfalvai rendőrök elfogták, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már 21 áldozata van

Már 21 halálos áldozata van Magyarországon a bika néven emlegetett pszichoaktív szernek. A drogtól akár órákig is haldokolhatnak a fogyasztók.

NE HAGYD KI! „Rasszista vagyok, vissza fogok jönni suli után, megvárlak titeket és elintézlek!” – roma származásuk miatt gázfegyverrel fenyegetett meg a két iskolás fiút a férfi

Budapesten és Borsodban tarol

A  halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és történt haláleset Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is – mondta Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. 

Kínából származik

A kínai laborokból származó újtípusú pszichoaktív anyag sokkal erősebb, mint a legtöbb hasonló szer, melyek szintén nagy pusztítást végeznek az országban.

“Láttam, hogy nem stimmel valami”

“Nagy csattanásra lettem figyelmes. Nagyobb gyerekem is felébredt, rátettük a kanapéra. Láttam, hogy nem stimmel valami. Elkezdett izzadni, de olyan izzadás volt rajta, mint akit a zuhany alól vettek ki. Mintha görcsbe rándult volna, és utána se kép, se hang” –mondta az egyik áldozat édesapja, miután fia meghalt a „Biká” – tól.

NE HAGYD KI! A Kekvillago.hu cikkeit a bika nevű drogról ide kattitva tudod elérni

Kiemelt kép: a „Bika” nevű drogtól elkábult fiatalok – Forrás: police.hu