Teljesen tönkrement az élete annak a családnak, akit két éve a zebrán ért baleset. Egy felelőtlen sofőr a zebrán ütötte el az édesanyát és négyéves kisfiát. A kisfiú a csodának köszönheti, hogy életben maradt.

A zebrán történt a baleset

2018. április 15-én este Nagykanizsán a barátaiktól tartott hazafelé boldogan Gondi Norbert és párja, Vuk Éva a kisfiúkkal, az akkor négyéves Zéténnyel. Épp mentek át a zebrán, amikor egy autós előtűnt a semmiből, s szinte fékezés nélkül elütötte Évát és gyermekét.

Továbbhajtott az autó

A gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a földön mozdulatlanul fekvő óvodás fiút, súlyosan megsérült édesanyját és az apát, aki végignézte a balesetet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másnap elfogták a gázolót

A baleset után a rendőrök keresni kezdték a fekete színű Mercedes sofőrjét, aki egy 48 éves nő volt. Zalakomáron, egy igazoltatáskor ismerték felé a kocsit a sérüléséről.

Életveszélyben volt Zétény

A pécsi kórházban Zétényen életmentő műtétet hajtottak végre, a koponyacsontját eltávolították. Két és fél hónapig mesterséges kómában volt, Évának és Norbinak azt mondták: készüljenek fel a legrosszabbra. A szülők minden egyes nap imádkoztak, hogy egy szem gyermekük velük maradjon.

Csoda történt

„Egy csoda, hogy Zéti velünk van, hiszen amikor kórházba került, az sem volt biztos, hogy megéri a holnapot. Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, azt mondták, ha fel is épül, ágyhoz lesz kötve. Ehhez képest megtanult újra magától enni, a segítségünkkel képes járni és egyre érthetőbben beszél” – mondta a Blikknek az édesapa.

Nincs bocsánat

A szülők képtelen megbocsátani a gázolónak. Igaz, a nő nem is kérte ezt. „Az ügy még nem zárult le, de számunkra teljesen soha nem is fog” – mondta az édesapa.

„Nap mint nap küzd a tornákon”

„Nincs semmi és senki, aki igazságot tudna szolgáltatni nekünk azért, hogy a teljesen egészséges, életvidám gyermekünk pillanatok alatt elvesztette önmagát és majdnem az életét is. Zéti erős kisfiú, nap mint nap küzd a tornákon, de a baleset őt is megváltoztatta. Türelmetlen, sokszor ingerlékeny, és a figyelmét is nehéz lekötni. Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző rá” –mondta az édesanya.

Bíznak a kisfiú felépülésében

Zétény naponta jár tornákra, időközönként különböző terápiákra, hogy egyszer újra teljes életet élhessen. Szülei szentül bíznak abban, fiuk ismét csodát fog tenni.

Összefogás Zétényért

Zétény és családja rendszeresen rehabilitációra jár, de ez nagyon drága. A nagykanizsaiak ezért összefogtak: a Gondi családért lesz a 2021 VIII. Jótékonysági Kupa, melynek teljes bevételét a kisfiúnak ajánlják fel. Aki támogatná Zétényt, adakozhat: Gondi Norbert, MKB BANK: 10300002-10495863-49010015. Közlemény: Adomány.

Kiemelt kép: a baleset utáni helyszínelés – Forrás: MTI/Varga György