Dunába ugrott a Margit hídról egy férfi hétfő délután. A budapesti vízirendészek a Lánchídnál emelték ki a fiatalt.

Egy szemtanú hívta a rendőrséget

A rendőrségre hétfő délután érkezett bejelentés, hogy az Országház magasságában egy ember sodródik a vízben.

A Lánchídig sodorta a víz

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei öt percen belül megtalálták a fiatal férfit, akit a folyó addigra már a Lánchídig sodort.

Kórházba vitték

A férfit a rendőrök kiemelték a tíz fokos vízből, izolációs fóliába takarták és további ellátása céljából átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Megtalálták a táskáját a hídon

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal a Margit hídról ugrott a folyóba, a táskáját egy járókelő megtalálta a hídon.

Alsónadrágban ugrott a Dunába

Szeptember közepén írtuk meg, hogy egy ember leugrott a Szabadság hídról. A helyszínen lévő szemtanú azt mondta,  hogy a férfi az ugrás előtt kb. 15 perccel érkezett a hídra, majd levetkőzött alsónadrágra és hátra hagyva ruháit és táskáját felmászott a korlátra és a mélybe vetette magát.

Édesanyja miatt mászott le a hídról

Másnap szintén a Szabadság hídra mászott fel egy férfi. A Dunába akart ugrani, előtte azonban felhívta édesanyját, aki lebeszélte őt tervéről, így a férfi végül lemászott a hídról.

Május 30-án tűnt el

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy P. Richárd május 30-án tűnt el erdőkertesi otthonukból, édesanyjától vidáman elbúcsúzott és annyit mondott: meglátogatja egy barátját Budapesten. Utána nem adott életjelet magáról, a telefonja pedig ki volt kapcsolva. 

Pont ezen a napon sétálók bejelentést tettek a rendőrségen, hogy látták, amint egy fiatal férfi a Lánchídról a Dunába ugrik. A vízimentők azonnal odasiettek, és megkezdték a kutatást, sajnos azonban nem találták meg a férfit.

Telefonja a Lánchídnál jelzett utoljára

A cellainformációk alapján P. Richárd telefonja utoljára a Lánchídnál jelzett, azóta nem volt kapcsolható. Az édesanyja egy ismerőse által megtudta, hogy a vízbe ugrott fiatalról kamerafelvétel készült, ami sajnos több ponton megegyezett fia külsejével és ruházatával.

Ráckevénél találták meg a fiú holttestét

Ricsi holttestét egy hét után Ráckevénél találták meg, később a rendőrség is megerősítette, hogy ő az, aki a Lánchídról ugrott a Dunába. Osztálytársai pár nappal később virágokat dobtak emlékül a Dunába a Lánchídról, ez a megható pillanat látszik az alábbi képen.

Megemlékezés a Lánchídon – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Margit híd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu