Az idióta autós nem foglalkozott semmivel, tilosban előzött, áthajtott volna a piroson és még a gyalogost is majdnem elütötte a zebrán. A hatalmas satufék után ment tovább, a gyalogos életét a dudáló buszsofőr mentette meg. A balesetről készült videó a cikkünk alján nézhető meg.

Semmi sem számított

Az Opel sofőrje annyira sietett, hogy semmi sem számított neki. Éppen megelőzött egy szabályosan közlekedő buszt, amikor majdnem elütött egy gyalogost az egykori Hunyadi mozi előtt – írja a Bpautósok.hu.

Berepült a zebrára az autós

A felvételen jól látszik, hogy az opeles szinte berepül a piros lámpás gyalogátkelőhelyre, mert ész nélkül elkezdte előzni a buszt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több szabályt megszegett

A gyalogátkelőhelyre figyelmeztető táblát egyáltalán nem vette figyelembe és azt a szabályt sem, hogy gyalogátkelő előtt tilos előzni, pláne áthajtani a piros jelzésen.

Dudált a buszos

A busz sofőrje érzékelte az idióta autós szabálytalanságát és hosszú dudával megpróbálta a gyalogos és az autós figyelmét is felhívni a veszélyre.

Satufék

Az opeles így is elrongyolt a busz mellett, aztán amikor látta, hogy egy gyalogos felé robog, satuféket nyomott.

Védelmi reflex

Jó látszik a gyalogos meglepetése is és a reakció, ami nem arról szól, hogy elugrunk, hanem beleáll az ütközésbe. Az emberi önvédelmi reflex ugyanis így működik: védelmi pozícióba állítja a testet.

Centiken múlt a súlyos baleset

Szerencsére pár centire a gyalogostól megállt az autó, így az ijedtségen kívül nem lett baja a gyalogosnak, ha nem tud megállni az opeles, biztosan súlyos baleset történt volna.

Továbbment

Az autós az eset után azonnal továbbhajtott, hiszen szerinte rendben volt minden. Szerencsére a busz kamerája mindent rögzített, az opeles rendszámát is.

Ugorhat a jogsija

Ha rendőrségi ügy lesz belőle, mivel áthajtott a piroson minimum 50 ezer forintos szabálysértési bírságot kell fizetnie, itt azonban több szabályt is megszegett, ezért a jogsija is ugorhat.

Kiemelt kép: részlet a videóból